Esports organizacija i kladionica sklapaju partnerstvo

Poznata kladionica Fun88 ulazi u svet esporta.

Foto: OG

Esports organizacija OG je zvanično najavila višegodišnju saradnju sa kladionicom Fun88. OG je organizacija koja je definitivno najpoznatija po svojoj Dota 2 ekipi, koja će i biti u fokusu ove saradnje. OG je jedini tim koji je uspeo da osvoji dva The International šampionata u istoriji ovog esporta, turnira koji nose nagradne fondove od preko 30 miliona dolara. OG se takođe proslavio na polju esporta Counter Strike: Global Offensive.

Cilj partnerstva je da se sama igru dodatno približi publici i da fanovima da više prilika da učestvuju. Pred toga, streme ka poboljšanju ekonomije svoje organizacije, ali i čitave Dota 2 scene.

Logo kladionice će se od danas naći na dresovima OG Dota 2 ekipe. OG se trenutno takmiči na EPIC League Dota 2 turniru, a za ekipu igraju Johan ”N0tail” Sundstain, Martin ”Saksa” Sazdov, Sebastijan ”Ceb” Debs, Topias ”Topson” Tavitsainen i Jeik ”MidOne” Nai Zeng.

Fun88 je do sada podržavao i promovisao veliki broj timova i igrača iz sveta tradicionalnog sporta. Radili su sa košarkaškom zvezdom Kobe Brajantom i FK Totenhemom. U junu 2020. godine su produžili partnerstvo sa Njukaslom.

Posmatrajući razvoj esporta, ali i trenutnu situaciju u svetu, ovo je verovatno pravi trenutak za Fun88 stupi na scenu.