Uzbuđenja na kineskoj Dota 2 sceni

Razmeni igrača na kineskoj dota sceni izgleda nema kraja. Da li to kinezi kreiraju novi super tim?

Foto: Valve/Dota 2

Dosta timova je u ovom relativno tihom kompetitivnom periodu odlučilo da osveži svoje redove novim talentima. U zadnje vreme imali smo priliku da primetimo dosta aktivnosti u CIS regionu, ali izgleda i da se kineski region polako budi. Na kompetitivnoj kineskoj Dota 2 sceni je do skoro bilo zatišje jer je doneta odluka, ranije u toku godine, da se turniri odlože zbog pandemije. Azijska scena se polako zahuktava a neka nova i stara lica već pokazuju da gaje ambicije prema regionalnom tronu.

Bivši igrači PSG.LGD ekipe Šu ''fy''Linsen i Lu''Somnus''Jao odlučili su da sastave svoj tim posle izlaska iz poznate organizacije. Situacija se ipak malo zakomplikovala jer igrači i organizacija nisu uspeli da se slože oko izbora njihovog novog nosioca igre Lu''Sylar'' Džijadžin-a. Ispostavilo se da su igrači Four Angry Men tima želeli da menadžment dovede Žang''Eurus'' Čengdžun-a, međutim tim inicijalno nije želeo da plati visok transfer, pa su odlučili da pokušaju sa Saylar-om kao zamenom.

Igrači su odlučili da ulože protest i ponude deo svojih zarada kako bi tim imao finansijskih mogućnosti da dovede Eurus-a. Eurus je i dalje zvanično član druge najjače kineske organizacije Vici Gaming tako da bi ovaj prelazak potencijalno mogao da pretvori Four Angry Men u interesantan tim. Po poslednjim informacijama ekipa je donela konačnu odluku da odustane od Sylar-a i da još jednom uđe u pregovore sa Vici Gaming-om. Four Angry Men sastav se za sad sastoji od:

2. Lu "Somnus丶M" Jao

3. Žu "Yang" Haijang

4. Šu ''fy'' Linsen

5. Ru "RedPanda" Žuhao

Saznaćemo da li će ovaj već kvalitetan tim uspeti da ukrade njihovu poziciju jedan iz snova od Vici Gaming-a.