Brazil prepoznao potencijal esports turizma u Riu, želi da organizuje još jedan CS2 Major

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sigurni smo da će nam brazilski navijači prirediti pravi spektakl.

Pod senkom statue Hrista Spasitelja na Korkovadu, tog 3. septembra 1989. odigravala se prava mala drama, a oči cele Južne Amerike bile uprte u krvavo čelo čileanskog golmana. Foto: Shutterstock/IrenaV

Chandi Teixeira, direktor gaming i esports sektora u Rio de Žaneiru, izjavio je za Dust2 Brasil da grad aktivno radi na pripremama koje će omogućiti održavanje još jednog Counter-Strike 2 Majora do kraja 2027. godine.

Prema zvaničnoj izjavi, vlasti su već započele pregovore sa vodećim organizatorima šampionata. Glavni cilj Ria je da organizuje CS2 Major u naredne tri godine, što je zaista ambiciozan podvig. U izjavi se takođe navodi ogroman potencijal ”esports turizma” u gradu, pored toga što se ističe po svojim velelepnim turističkim atrakcijama i prirodnim lepotama.

Grad poseduje velike turističke prednosti i brojne arene, uključujući i one korišćene tokom Olimpijskih igara. Ovi faktori čine Rio de Žaneiro atraktivnom destinacijom za velike esports događaje.

Ubrzo nakon ovog izveštaja, saznali smo da IEM Rio neće biti održan 2025. godine. Iako je grad pokazao interesovanje za nastavak saradnje, ESL je odlučio da Rio de Žaneiro ne uključi u svoj kalendar turnira za sledeću sezonu. Iako su razgovori o mogućem nastavku saradnje u 2026. godini već započeti, za sada ne postoje planovi za 2025.