Kako da uništite CS:GO tim? Poklonite im Mercedesa!

Bivši član popularnog CS:GO sastava, Virtus.pro, otkrio je da su prve pukotine nastale kada je jedan igrač dobio skupocen poklon od organizacije.

Foto: Virtus Pro

Esports ekipe se razilaze iz različitih razloga ali raspad tima zbog poklonjenog Mercedesa mora da je jedan od čudnijih. CS:GO legenda Jaroslav ”pashaBiceps” Jažombkovski je konačno otkrio zašto se cenjeni Virtus.pro sastav razišao krajem 2010-ih. Prema intervjuu koji je dao za poljske medije, zatezanje odnosa je počelo kada je menadžment nagradio jednog igrača Mercedesom.

Organizacija je želela da nagradi određenog igrača nakon dobrih rezultata na Dreamhack turniru, a iako Jaroslav nije precizirao o kom turniru je reč, vreme se poklapa sa DreamHack Masters Las Vegas 2017. Filip ”NEO” Kubski je u to vreme bio IGL i kapetan tima, ali je nagrada pripala Viktoru ”TaZ” Vojtasu koji je na turniru imao 1.01 KDA i 53,9% pogodaka u glavu. Iako su ovo bili impresivni rezultati, TaZ je relativno loše igrao tokom šampionata od 200,000 dolara.

Ova odluka je ozbiljno uticala na kapitena ekipe, koji je imao ogroman pad motivacije, a pashaBiceps je izjavio da je vođa tima imao utisak da se ne ceni njegov rad i da je bio pesimističan po pitanju njegove budućnosti u timu. I tako se jedan od najpoznatijih CS:GO timova raspao zbog Mercedesa, a zanimljivo je da je TaZ bio prvi igrač koji je početkom 2018. godine napustio tim.

Ovo je sjajan primer koji otvara i novu temu. Da li bi trebalo da vam esports igrači budu uzor? Pomenuti CS:GO igrači su bili već u kasnim dvadesetim godinama kada se ovo desilo, tako da je čitava situacija, uzimajući to u obzir, po malo i tužna. Ali opet, ovo su ljudi koji provode ogroman broj sati ispred kompjutera, i baš kao i sportisti, nemaju vremena da rade na ličnom progresu, a vrlo često imaju i nezdrave sisteme vrednosti. Svakako da među profesionalcima ima dosta izuzetaka, ali sigurno imate nekog bliže sebi ko može da vam bude uzor.

Video: Volim te, brate: Novak trenirao u Parizu u Jokićevom dresu

(Telegraf.rs)