78-godišnji deka dokazao da i penzioneri mogu biti vrhunski esportisti

78-godišnji Counter Strike šampion Abe ''DieHardBirdie'' Drakborg je nedavno razgovarao o svojoj pobedi na seniorskoj ligi najvećeg CS:GO turnira na svetu, ali i o tome kako je biti gejmer i esportista u poznim godinama života.

Printskrin: youtube.com/ImPeterKe - CSGO

DieHardBirdie je osvojio seniorsku ligu prošlogodišnjeg DreamHack turnira sa svojom ekipom Silver Snipers. Međutim, ovo nije običan CS:GO sastav, jer je najmlađi član tima tada imao čak 64 godine!

Njegov tim je bio prvi seniorski CS:GO sastav na svetu. Sa 78 godina, DieHardBirdie je postao najstariji CS:GO profesionalac na svetu i najstariji esportista koji je osvojio svoj prvi šampionat.

Deka se vrlo rado priseća ovog trijumfa, pun nostalgije i elana. ''Bio je to jedan od najboljih trenutaka u mom životu, bilo je fantastično'', rekao je. ''Energija publike je bila neverovatna.''

Njegova ekipa je definitivno inspiracija za sve gejmere trećeg doba. Kada su ga pitali kada bi esportisti trebalo da se penzionišu, odgovorio je sledeće:

''Niko nikada neće biti previše star za igrice'', rekao je. ''Godine su samo broj.''

Počeo je da igra Counter Strike kada je otišao u penziju, a za igre danas izdvaja bar 4 sata dnevno. Dodao je da njegova ljubav prema igrama i CS:GO-u potiče iz toga što vas podstiče na razmišljanje i koncentraciju. Objasnio je da nikada ne može da se naljuti na igru jer mu je previše zabavna.

Posle pobede na DreamHack-u, odlučio je da se udalji od esporta i da se fokusira na striming. Pogledajte njegov kanal ovde.

''Strimujem jer želim da budem inspiracija za sledeću generaciju gejmera'', rekao je.

Video: Godinama je bio taksista, pa ni u penziji nije ispuštao volan: Dekica (93) postao NFS kralj

(Telegraf.rs)