Woxic prebačen na klupu nakon samo tri meseca

Veliko iznenađenje u Cloud9-u! Da li je iko očekivao da će američka ekipa odbaciti najveći zvedzu?

Foto: Valve/Counter Strike:Global Offensive

Iako smo mislili da će Cloud9 uskoro formirati postavu od šest članova, možemo reći da nas je kao i celu CS:GO zajednicu iznenadila vest da je njihova najveća zvezda, Ozgur ”woxic” Eker, prebačena na klupu.

Turčin je u oktobru 2020. godine potpisao trogodišnji vredan 1,4 miliona dolara, a predstavljen je kao glavna zvezda jedne ekipe čiji je cilj da se vrati na sam vrh. iako je u prvih par meseci stvarno delovao dobro, kao i cela ekipa koja je postepeno napredovala, organizacija je navela da razlozi oko ovoga nisu bile njegove partije, već interni problemi.

Mislili smo da će Xeppaa biti deo ekipe koja će pokušati da sprovede taktiku koju koristi Vitality, a to je da igra sa izmenama. Ipak, mladi Amerikanac će doći kao veliko pojačanje koje će imati zadatak da zameni jedno veliko ime, kao što je Woxic.

Za Ozgura će ovo sigurno biti veliki udarac, pošto su u veoma kratkom periodu rastao sa dve velike organizacije, a i jedni i drugi su naveli da problemi nisu njegova igra, već ponašanje. S obzirom da je njegov ugovor tek počeo, ovoga puta neće biti lako da pronađe nove saigrače, ali ga ta možda neće preterano pogoditi kada shvati koliko će zarađivati naredne tri godine.

Pre samo deset dana Cloud9 se rastao sa trenerom, a sada su ostali bez još jednog igrača. Mislim da ovo niko nije očekivao, jer gubitak Woxica može biti ogroman udarac. Ipak, i dalje se radi o kvalitetnoj postavi, koja će sigurno imati dosta toga da dokaže u narednoj godini. Da li mislite da je ovo bio pametan potez za Cloud9?