BLAST Premier turniri mogu da se gledaju na BBC iPlayer-u

Danska organizacija je postigla dogovor sa BBC-em koji će prenositi zadnja tri turnira BLAST serije na njihovoj digitalnoj platformi.

Foto: Valve/Counter Strike:Global Offensive

Poslednja tri turnira ovogodišnje BLAST serije gejmeri i ljubitelji esportsa moći će, po prvi put, da prate na nekoj velikoj televizijskoj platformi. BLAST organizatori se udružuju sa britanskom televizijskom kućom koja će pokrivati preostale turnire ove godine na kojima će biti podeljeno skoro dva miliona dolara. Prvi turnir koji se može gledati je BLAST Premier Fall Showdown, koji je stigao do plejof faze, od 24-29 novembra. Nakon toga sledi Blast Premier Fall Final koji počinje 8. decembra, a poslednji BLAST Premier Global Final će okupiti najbolje CSGO timove od 19-24 januara.

Oni koji nisu sa teritorije Velike Britanije i dalje mogu da prate turnire kao i ranije. Svi događaji će biti strimovani na twitch i youtube kanalima BLAST organizacije. Britanska kompanija se izgleda brzo prebacuje na alternativne izvore zabave, jer je dosta sportskih događaja otkazano ili odloženo zbog pandemije. Samo ove godine, medijska kuća je prenosila takmičenja u Rocket League, takmičenje u virtuelnim trkama i nekoliko League of Legends turnira. Ranijih godina jedina dva turnira koja ste mogli da zapazite na BBC-u su bili Gfinity Elite Series, turnir u CSGO, i Dota 2 Major ESL One Birmingem.

Možda je ovo naznaka da se esports polako ali sigurno probija u mejnstrim medije, i primer kako ćemo moći da gledamo buduće spektakle? Pali bako TV da gledamo kako NiKo puca!