100 Thieves napušta CS:GO scenu

Jedna od većih organizacija iz Severne Amerike odustaje od svog CS:GO sastava.

Foto: Valve/ Counter-Strike: Global Offensive

Organizacija je imala velika očekivanja od kad je počela da se takmiči na CS:GO kompetitivnoj sceni, ali izgleda da će u danima pred nama raspustiti trenutnu ekipu zbog loših rezultata i niza transfera. ''Lopovi'' su deo esporta još od 2017-te ali ekipa nije iskusila mnogo uspeha sa brazilskim sastavom ni sa sastavom iz Okeanije.

Ova odluka je verovatno podstaknuta nedavnim transferima koji bi definitivno uticali na učinak tima. Verovatno jedan od naboljih igrača na svetu, jks, trebalo bi da pređe u Complexity a tim je već napustio oBo prošlog meseca. Bivši trener 100 Thieves-a, Chet, je takođe prešao u NRG Valorant tim 5. oktobra kako bi vodio ekipu u sve popularnijoj taktičkoj pucačini.

Kao što smo već pomenuli, organizacija je ušla na scenu 2017. godine tako što su pokupili talentovanu postavu Immortals-a, koji su na turniru u Krakovu pre toga završili na drugom mestu. Ekipa se, na žalost, više mučila sa nabavkom viza nego što je zapravo igrala za organizaciju. Dve godine kasnije, tim je još jednom pokušao ali ovog puta su preuzeli The Renegades sastav. Jks je uglavnom igrao ključnu ulogu u timu, međutim ostatak tima je upao u lošu formu, naročito na početku COVID-19 pandemije.