Vozač u Nemačkoj kažnjen sa 30 evra jer je tražio parking mesto 77 sekundi, a onda mu stiglo i objašnjenje

M. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Christoph Hardt / imago stock&people / Profimedia

Parking zamke u Berlinu su sve luđe! Jedan vozač je platio je kaznu u iznosu od 30 evra iako nije ni parkirao na privatnom parkingu, a od ulaska do izlaska sa parkinga prošlo je samo 77 sekundi.

Bizaran događaj dogodio se u Ulici Semelvajlštrase u berlinskoj četvrti Altglajnicke. Čitav proces je vidljiv čak i na fotografijama samog operatera Parkdepota: Andreas Boenisch (56) vozi svoj E-Smart u prilaz u 18:14:44 i ponovo odlazi u 18:16:01.

"Video sam da nema odgovarajućeg parking mesta", rekao je Boeništ za Bild.

Međutim, on je zapravo doživeo veliko iznenađenje devet dana posle bezuspešne potrage za parkingom, kada mu je u poštansko sanduče stigao zahtev za kaznu od 30 evra.

Kompanija je odbacila njegov naknadni prigovor na sledeći način: "Naše upravljanje parkingom se zasniva na digitalnom zapisu službenih registarskih tablica na ulazu i izlasku. Nije potreban ni prikaz diska za parkiranje niti upotreba inspektora".

Napomenuli su da se ugovor o korišćenju parking mesta zaključuje čim uđe vozač.

– Kada sam ponovo pogledao postavljene table, odmah su mi prišle dve osobe koje su takođe pogođene. Obojica su se samo zaustavila do prozora da puste putnike, uključujući i ženu sa šetaljkom koja je bila na pregledu kod lekara. Morali su i da plate - ljut je Boeniš.

Kompanija Park Depot ne prihvata nikakve primedbe. Ne uzimaju u obzir ni da je vreme od ulaska do izlaska bilo samo 77 sekundi. Istakli su da je u toj oblasti potpuna zabrana parkiranja. – Uredba ne ostavlja manevarski prostor. Nije dozvoljeno parkiranje, zaustavljanje, utovar/istovar i slično, rekli su.

Na pitanje Bilda, kompanija je jednostavno izjavila: Znakovi su bili jasno vidljivi i lako čitljivi.

Preduzetnik Boeniš je sada platio 30 evra, ali još razmišlja o pravnim koracima.- Ovaj deo poslovnog modela namamljivanja ljudi u zamku smatram prevarom, rekao je Andreas Boeniš.

(Telegraf.rs / Feniks-magazin/MD)