Vozači u Nemačkoj nek se spreme: Predstoji jedan od najprometnijih dana u godini

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock.com

Jesenji praznici u nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija počinju u petak. Nemački automobilski klub ADAC zbog toga očekuju gužve na autoputevima. Vozači će morati da budu strpljiviji na pojedinim deonicama saobraćaja.

Vozači i putnici u vozovima moraju da se pripreme za značajne prekide u saobraćaju na početku jesenjih praznika u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

ADAC i preduzeće za autoputeve očekuju da će putevi biti puni, posebno petkom popodne, kada porodice odlaze na odmor, prenosi Fenix magazin.

Vruće tačke saobraćajnih gužvi

U isto vreme, Hesen i Palatinat-Rajna takođe počinju svoj period bez školovanja.

Prema informacijama ADAC-a, petak na početku jesenjih praznika u Severnoj Rajni-Vestfaliji tradicionalno je jedan od deset najprometnijih dana u godini.

Saobraćajne gužve će posebno pogoditi saobraćajne deonice prema planinskim predelima u niskim planinskim vencima i Alpima, kao i prema Severnom i Baltičkom moru.

U Severnoj Rajni-Vestfaliji, šira oblast Kelna (A1, A3) i oblast Duisburg/Oberhauzen oko petlje na autoputu Kajzerberg (A3, A40, A59) se smatraju žarištima saobraćajnih gužvi.

Problemi u Donjoj Rajni i Rurskoj oblasti

Osim toga, od srede uveče do sledećeg utorka ujutru biće potpuno zatvoren autoput između Duizburga i Oberhauzena zbog građevinskih radova. Mole se učesnici u saobraćaju da što više izbegavaju ovo područje.

Šef odeljenja za transport i životnu sredinu u ADAC-u Severna Rajna-Vestfalija savetuje: „Najbolji savet je izbegavanje saobraćaja u špicu. Ako zaista morate da krenete u petak, trebalo bi da krenete najkasnije ujutru ili uveče.”

Na Donjoj Rajni postoje ograničenja zbog građevinskih radova u Krefeldu i Virzenu. Deutsche Bahn preporučuje putnicima da se o aktuelnim promenama u redu vožnje informišu onlajn, prenose nemački mediji.

(Telegraf.rs / Fenix magazin)