Ovaj crni Golf je "zeka koji grmi" - jedna od najekstremnijih "dvojki" ikada

Čuveni VR6 motor je dobio raspored koji podseća na legendarne reli automobile Renault 5 Turbo i Peugeot 205 GTI...

Printscreen: YouTube/JP Performance

Nemačka tjuning kuća iz Dortmunda - JP Performance, proslavila na YouTubeu i društvenim mrežama svojim izuzetnim modifikacijama automobila, i tako postala neizostavan deo nemačke tjuning scene.

JP Performance je nedavno je počela saradnju sa Prior-Designom, pa su dve kompanije počele da pretvaraju rendere poznatog umetnika Kizila Salima u stvarnost. Iz te saradnje nastao je prošireni "Thunderbunny" (u prevodu, zeka koji grmi) Volkswagen Golf druge generacija, prvi takav na svetu, za čiju izradu su korišćena dva različita modela.

Motor je dobio raspored koji podseća na legendarne reli automobile Renault 5 Turbo i Peugeot 205 GTI. Ipak, najupečatljiviji detalj je ekstremno proširena karoserija.

Ispod poklopca motora našao se čuveni VR6 motor koji Golfu daje sasvim dovoljno snage, a napred je ugrađen prilagođeni aluminijumski interkuler.

Pozadi su stavljeni 19-inčni Rotiform naplaci širine 325, čiji dizajn podseća na klasične BBS felne. Napred su isti naplaci, samo manjih dimenzija. Ugrađen je i Airride 3P sistem vazdušnog oslanjanja.

Automobil je već isproban na test stazi "Lasise", gde je pokazao izvanrednu upravljivost i vozne karakteristike. I pored toga što je automobil namenjenom takmičenjima u "Style" kategorijama, JP Performance navodi da će neverovatni Golf možda i "pokazati zadnja svetla nekom drugom automobilu".

(Telegraf.rs)