Svi početnici imaju strah od kružnih tokova, ali je ovaj pravi horor i za mnogo iskusnije vozače

Kružni tok u Kentakiju je izgrađen kako bi se bezbednost na prometnoj raskrsnici popravila, ali se u tome baš i nije uspelo...

Ilustracija / Printscree: YouTube/Frank van Caspel

Da li se sećate kada ste prvi put u životu auto izvezli na kružni tok?

Koliko god da je vama tada to bilo teško i strašno, velika je verovatnoća da ostalim vozačima koji su se u isto vreme sa vama nalazili u kružnom toku, to nije bio prvi put. To je, u vašem slučaju, značilo da ste mogli nešto o pravilima kretanja kroz kružni tok da naučite gledajući kako se ponašaju drugi vozači oko vas.

Međutim, da ste se zatekli na ovom kružnom toku u ruralnom delu Kentakija, ne biste se baš najbolje proveli! On je tamo napravljen na jednoj veoma prometnoj raskrsnici, kako bi se povećao protok saobraćaja, ali i da se smanji broj sudara koji je tu bio veoma veliki.

Izgleda, međutim, da se u tome baš i nije uspeo, pa se situacija na raskrsnici posle izgradnje kružnog toka nije baš mnogo popravila, budući da većina vozača koja tuda prolazi nije navikla na takvu saobraćajnicu pa se na njoj jako loše snalaze.

Zato se i dešavaju situacije, kakvu možete da vidite u videu, da veliki kamion sa dugačkom prikolicom vozi suprotnom trakom, što svakako nije nešto što je poboljšalo bezbednost saobraćaja.

Ovde je očigledno potrebno više saobraćajnih znakova koji će upućivati vozače na pravce i smerove kretanja kroz raskrsnicu, mada nekima ni dodatni časovi vožnje ne bi škodili.

(Telegraf.rs)