Praunuk legende: Najčuveniji trkački Bugatti ikada dobio naslednika za 21. vek

Automobil je dobio ime Type 35 D i oblik karoserije koji izuzetno podseća na original iz 1924. godine...

Foto: Uedelhoven Studios / Promo

Jedan od najlegendarnijih trkačkih automobila i najuspešnijih Bugattijevih sportskih modela svih vremena dobio je savremenu verziju za 21. vek.

Bugatti Type 35, čija prednja maska hladnjaka je utemeljila preopoznatljivi oblik "potkovice" kasnijih modela francuskog proizviđača, inspirisao je dizajnere i inženjere nemačke kompanije Uedelhoven Studios da napravi savremni sportski dvosed koji će biti njegov duhovni naslednik.

Automobil je dobio ime Bugatti Type 35 D i oblik karoserije koji izuzetno podseća na original, s tim što je od njega niži i što su za njegovu izradu uglavnom korišćena ugljeničnih vlakana.

Na automobilu se ističe karakteristični prednji gril, plava boja po kojoj su Bugattijevi trkači bili prepoznatljivi, otkriveni točkovi sa osmokrakim felnama, koje podsećaju na on iz dvadesetih, ali i moderni detalji kao što je zadnji difuzor.

Enterijer je, međutim, mnogo moderniji, obiluje drvetom i kožom, i ima centralnu konzolu inspirisanu stilom današnjih Bugattijevih modela.

Ono što u ovoj priči nedostaje je podatak o pogonu, koji nemačka firma nije saopštila, a na osnovu poznatih infromacije, čini se da je aktuelni Bugattijev W16 8.0 motor, sa četiri turbo punjača, preveliki da bi u njega mogao da stane.

Originalni Bugatti Type 34 iz 1924. godine pokretao redni osmocilindraš koji je razvijao, tada zaista impresivnih, 90 konjskih snaga.

(Telegraf.rs)