BMW-ov električni skuter budućnosti uskoro postaje sadašnjost

Proizvođač tvrdi da ovde nije reč samo o "običnom" skuteru na baterije, odnosno prevoznom sredstvu, već o "sredstvu komunikacije među urbanim putnicima"

Foto: BMW Motorrad

BMW Motorrad, divizija za proizvodnju motocikala čuvenog bavarskog proizvođača, priprema se da narednih meseci započne proizvodnju električnog skutera CE 04, dvotočkaša nastalog na osnovu koncepta predstavljenog 2017. godine.

Proizvođač tvrdi da ovde nije reč samo o "običnom" skuteru na baterije, odnosno prevoznom sredstvu, već o "sredstvu komunikacije među urbanim putnicima", koje povezuje analogni i digitalni svet.

Motocikl svojim dizajnom odstupa od tradicionalnog izgleda skutera, budući da ima izdužen izgled i nisko postavljenu osnovu konstrukcije, iz koje se "uzdiže" dijagonalno zakošeni prednji deo.

Ravna pljosnata baterija smeštena je u donjem delu konstrukcije ovog inovativnog dvotočkaša, što omogućava bolje težište i ekonomičniji raspored prostora, kao i jednu veliku centralnu pregradu za kacigu ili sitnice.

Ovim modelom, BMW Motorrad želi da pokaže veliki potencijal koji vidi u interakciji između skutera i ostale motociklističke opreme, koji zajedno vozačima omogućavaju bezbednost i komfor, ali i emotivno iskustvo.

U tome mu pomaže i veliki displej dijagonale od 10,25 inča, najveći takav u klasi skutera, koji predstvlja glavni "interfejs koji povezuje digitalni i analogni svet vozača".

(Telegraf.rs)