Jedan od najprodavanjih autmobila u Srbiji dobija naslednika

Novi Sandero je trebalo da bude predstavljen ranije, ali je situacija sa korona virusom odložila promociju

Printscreen: Twitter/@motorionline

Zanimljiva najava novog modela popularnog rumunskog gradskog automobila Dacia Sandero pojavila se na Twitter profilu Grupe Renault. U promo videu se navodi da nas već "9. septembra očekuje nešto uzbudljivo", kao i da je reč, ne o jednom, već o tri "toga nečega".

Prvi objavljeni "tizer" video prikazuje siluete tri različita prekrivena automobila, pa se na osnovu toga može zaključiti da je reč o "standardnom" hečbeku, njegovoj "terenskoj" Stepway verziji, kao i o budućem sedanu.

Nova Dacia Sandero će, dakle, biti zvanično predstavljena za nekoliko dana, a na tržišu će se verovatno naći do kraja sledeće godine. Automobil se, u proteklim mesecima, nekoliko puta pojavljivao na "špijunskim" fotografijama, nastalim u Rumuniji tokom testiranja prototipova.

Novi Sandero je, inače, trebalo da bude predstavljen ranije, ali je situacija sa korona virusom odložila promociju.

Glavni konkurent modelima, kakva je Škoda Fabia, na domaćem tržištu, zanovan je na Renaultovoj CMF-B platformi, koju deli sa drugima automobilima iz Renault-Nissan-Mitsubishi grupacija (Renault Clio i Captur, Nissan Juke).

Kao po pravilu, novi Sandero će imati nešto veće dimenzije od svog prethodnika i kupvima ponuditi više unutrašnjeg i prostora za prtljag.

Pretpostavlja se da ne nova Dacia Sandero u ponudi imati i najnoviji pogonski agregt Renault-Nissan-Mitsubishi grupacije, koji nosi oznaku TCe 100. Novi mali turbo motor ima 100KS (74 kW), obrtni momenat od 160 Nm i ekonomičniju potrošnju goriva, a dolazi u kombinaciji sa petostepenim manuelnim menjačem.

(Telegraf.rs)