A na tome smo svi odrastali: Svi pričaju da paradajz i krastavac ne valja jesti zajedno, u čemu je fora?
Negde na Internetu se pojavila vest da nije zdravo jesti paradajz i krastavac u istoj salati, jedno je sigurno, da letnja trpeza više nikada neće biti ista bez te salate
Negde na Internetu se pojavila vest da nije zdravo jesti paradajz i krastavac u istoj salati, a evo šta je prava istina o tome. Kao glavni razlog što ne treba praviti kombinaciju paradajza i krastavca se navodi činjenica da je vreme varenja veoma različito za te dve vrste povrća. Tačno je, paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari.
Tajna holivudskog osmeha košta samo 15 dinara: Ovo je najjeftiniji trik za nikad belje zube
Utvrđeno je da se i kombinacija drugih vrsta povrća vari različitom brzinom, pa vi i dalje jedete takve salate. Znači, ovo nije razlog da odustajate od savršene kombinacije krastavca i paradajza. Ako imate osetljiv stomak, pratite kako vaš organizam reaguje nakon što pojedete slatu sa ova dva sastojka.
Ukoliko vašoj probavi ne smeta kombinacija krastavca i paradajza, nemate nadimanje stomaka ili gasove, onda slobodno uživajte u svojoj omiljenoj salati.
Dodatan razlog zašto su ljudi počeli da izbegavaju kombinaciju krastavca i paradajza je to što krastavac sadrži enzime koji uništavaju vitamin C iz paradajza. Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem, osim ako ne patite od avitaminoze.
Ako vam nedostaje vitamin C, ovaj problem možete rešiti tako što nećete kombinovati paradajz i krastavac u istoj činiji, već ih jedite odvojeno ili posle obroka popijte čašu soka od ceđene pomorandže i tako nadoknadite neophodnu dozu vitamina.
(Telegraf.rs / Izvor: b92.net)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
🍅
Ma daj !
Podelite komentar
Inkvizitor
Pa na paradajz i krastavce dve manje glavice crnog luka na krugove isečen i četiri čenja belog luka na sitne kockice isečen, malo fete sira u kockicama pa dodati desetak očišćenih maslinki posoli i poulji maslinovim uljem pa posoli i izmešaj i navali narode. Prijatno.
Podelite komentar
u pauzi
Stručnjake Ayuvede (hrana kao lek) da pitate o paradajzu oni bi vam rekli da ga uopšte ne konzumirate, jer nije dobar za energetsko polje tela.
Podelite komentar