Postoji jako dobar razlog zašto je ograničenje za alkohol 0,2 promila a ne 0 - iako ga jedno piće premaši
Postoje zemlje u kojima maksimalna količina alkohola u krvi iznosi 0,01 promila, dok je u Srbiji to ograničenje postavljeno na 0,2 promila.
Međutim, kada je već toliko nisko da čak i jedno malo pivo ili sličan alkoholni napitak mogu da nas stave iznad tog ograničenja, zašto zabrana ne iznosi 0 odsto?
Razlog za to je prilično prost, ali i krajnje interesantan.
Tokom dana konzumiramo namirnice koje nisu alkoholne, ali u sebi sadrže određene količine alkohola koje bi u određenim situacijama mogle da učine da naduvamo preko dozvoljenih 0 promila
Među ovim namirnicama nalaze se kolači sa ekstraktom vanile, žvake bez šećera (alkohol je zaslađivač), proizvodi za higijenu (dezodoransi, parfemi, pasta za zube...), pa čak i određeno voće ako se jede zrelo.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zoran
Isto kao jedete malcice vise strudle sa makom i testiraju vas na drogu - Pozitini ste.
Podelite komentar
Kiza
Kakvo lupanje, izvadi se krv gde bilo kakva hrana ne pokazuje ni jedan primil
Podelite komentar
Cika Velja
Nigde alkohola nema u tom stanju,ali svi seceri varenjem postaju neki alkohol...vise-manje?!
Podelite komentar