Sve vreme POGREŠNO PRŽITE SLANINU - evo kako da sprečite prskanje masnoće po celoj kuhinji
Slanina se lako sprema i za jako kratko vreme dobijamo savršeno hrskave, slane i ukusne komadiće raja koje ljudi toliko vole da jedu.
Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja
Ove namirnice nikako ne smete da pržite u teflonskom tiganju jer će ga uništiti
Međutim, čini se da je sve vreme pogrešno pržimo.
Zamislite sebe kako stojite za šporetom i pržite slaninu sa jajima kada vas iznenada pogodi masnoća vrela poput lave.
Pravo u lice ili vrat, masnoća iz slanine koja prska poput metaka iz tiganja je nešto što svako od nas pokušava da izbegne-
Na svu sreću, kuvari su pronašli savršeno rešenje koje obezbeđuje savršeno hrskavu slaninu bez prskanja masti.
U pitanju je voda.
Stavite slaninu da se prži i u tiganj dodajte taman toliko vode da prekrije dno. Temperatura bi trebalo da bude srednje-vruća.
Kada sva voda ispari, smanjite toplotu i nastavite da pržite slninu dok ne postane savršeno hrskava.
Na ovaj način sprečavate baražnu paljbu masnoće i dobijate savršeno spremljenu slaninu.
(Telegraf.rs)
Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
M2
Jos nam samo slanina fali. Ma neka prska do plafona,da se vidi i oseti domacinska kuca.
Podelite komentar
Sara
Pogrešno jer se na taj način slanina dinsta i gubi svu masnoću. Slaninu treba oprati, osušiti i staviti u tiganj bez ulja pa ubrusom uklanjati svu masnoću koju slanina ispusti. To je najbolji način da slanina bude totalno hrskava.
Podelite komentar
Uroš d'dorf
Ta ima i dijetalna slanina,kad je samo malko propržiś na ulju,meteś je u vrući lebac sa mladim sirom i lukom,,umotan u parče šunke!i posle samo jednu čaśu beloga vina jer ono se lepo slaže sa dijetalnom slaninicom!ondak posle malko odremaś.
Podelite komentar