Švajcarci su izmislili potpuno novu vrstu čokolade - evo kakvog je ukusa (FOTO)

 ≫ 
  • 3

U Šangaju je premijerno predstavljena Rubi čokolada, četvrta vrsta čokolade posle mlečne, crne i bele. Predstavnici švajcarskog giganta i proizvođača čokolade Barry Callebaut objasnili su da su u proizvodnji korišćena zrna kakaoa boje rubina u kombinaciji sa bobičastim voćem.

Voćni sladoled od malina i borovnica

Kolač od suvog voća i čokolade

Evo kako da se ne ugojite: Izmerite porciju hrane pomoću ovog lakog trika! (INFOGRAFIKA)

Nova čokolada je nazvana Rubi, zbog ružičaste boje, poslednja je od četiri vrste čokolade kreirane od izlaska bele čokolade tridesetih godina prošlog veka. Proizvođač se nada da će nova vrsta slatkiša brzo steći popularnost među ljubiteljima čokolade.

Foto: legosaurus.com

Ukus nove čokolade je potpuno drugačiji, a oni koji su je probali kažu da nije ni gorak, ni mlečan, ni sladak.

"Rubi čokolada je veoma različita i vrlo pametna stvar. Osvežavajuća je i ima laganu i kremastu strukturu. Ima lagan voćni ukus, tako da niste ni svesni da jedete jedno parče za drugim. Tako će potrošači moći da pojedu mnogo više ove čokolade od drugih vrsta na koje su već navikli", izjavio je za The Sun ekspert za čokoladu Angus Kenedi.

Ostaje da vidimo da li je ovo samo marketinški potez kompanije i da li će ova vrsta čokolade doživeti popularnost svojih prethodnica. Činjenica da ju je osmislio jedan od najvećih proizvođača čokolade i kakaoa ohrabruje.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NAPOLEON

    6. septembar 2017 | 16:18

    Ooooo Rubi,Rubiiii! Da se topi u ustima,da mirise na prvo prolecno cvece,da parce cokolade stvara adrenalin,da se mnozi medju sladokuscima...Neka bude RUBI.

  • stvarno?

    7. septembar 2017 | 09:09

    sve shto ima 30%+ kakaa sme da se nazive chokolada. sve ispod su secerne table mlechne table ili vocne table. bela chokolada ne postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA