VEŽBANJEM DO SAVRŠENOG TELA: Učvrstite zadnjicu (3.deo)

 
  • 0

Pola dana sedite a ostatak odmarate u ležećem stavu? Da li su celulit i naslage na bedrima i zadnjici postali vaši pratioci? Iako je leto stiglo, bez panike! Pogledajte nekoliko vežbica koje će vam pomoći da za kratko vreme dođete do odličnih rezultata

Savremeni način života, radno vreme koje uglavnom provodimo sedeći, ali i loša ishrana uzrokuju gomilanje masnih naslaga na bedrima i zadnjici. Na to treba dodati i genetiku, od koje u velikoj meri zavisi kako ćemo biti građeni.

Ako prirodno nemate zadnjicu poput Bijonse ili Dženifer Lopez, teško da je možete "napraviti", ali svakako da će vam vežbanje pomoći da zategnete mišiće i postignete zavodljiv izgled pozadine u kratkim letnjim šortsevima.

Ukoliko ove vežbe budete radili u kombinaciji sa kardio intervalima, uspećete da smanjite obim, ali i naslage celulita. Na video-snimku su prikazane tri vezane vežbice koje će vam pomoći u jačanju sedalnog dela.

Hodajte u poziciji polučučnja

U prvoj vežbi bitno je da se spustite dovoljno nisko da osetite zatezanje u unutrašnjosti butina, a da leđa sve vreme održite pravim (čvrsto stegnut stomak će vam ovde pomoći). U toj poziciji otvorite stopala ka spolja i jednostavno pravite korake, ne menjajući poziciju. Pri svakom novom koraku težište je na peti, ne na prstima.

Iskorak u stranu

Druga vežba je efikasna kako kod oblikovanja pozadine, tako i kod vežbanja bokova. Obratite pažnju da pri svakom spuštanju u iskorak, koleno zadnje noge bude u ravni sa petom noge na koju ste oslonjeni.

Sumo čučanj sa varijacijama

Ovo je vežba za napredne vežbače i uključuje tri dela. Prvo je potrebno da napravite blagi polučučanj, podignete nogu i opišete polukrug. Kada spustite nogu, ponovo ste u početnoj poziciji i ostaje vam još jedan bočni udarac u stranu.

Broj ponavljanja vežbi u početku nije bitan, važno je da ih pravilno izvodite. Ukoliko želite i da skinete kilograme, ne zaboravite da između serija odradite minimum deset minuta trčanja, preskakanja konopca, penjanja uz stepenice ili vožnju bicikla.

(Lj.V)

 

     

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA