Ako stalno budete jeli OVO imaćete 50 odsto više šanse da dobijete RAK PLUĆA!
Niste pušač? Divno! Ali, to nije dovoljno da vas sačuva od opakog kancera. Morte da obratite pažnju i na ono što jedete
Ako ste se pitali kako to da neko ko nikad u životu nije zapalio cigaretu, a pritom je živeo zdrav život negde na selu, daleko od gradske vreve i zagađenja, može da oboli od raka pluća, sada nauka ima odgovor na to pitanje.
Ako ovo jedete, TEŠKO da ćete ikada dobiti rak
Čuli ste sigurno za ugljene hidrate. U pitanju su namirnice koje našem organizmu daju energiju i vitalnost. Međutim, kada se s njima preteruje, postoji opasnost od prekomernog gojenja, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema.
Najnovija studija, objavljena u žurnalu Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, dokazala je da česta konzumacija ugljenih hidrata, a naročito onih sa visokim glikemijskim indeksom - poput belog hleba, kornfleksa, ekspandiranog pirinča – povećava rizik od raka pluća za neverovatnih 49 odsto.
Što je najgore, posebno su ugroženi upravo nepušači, jer kako statistike pokazuju, bitku sa ovom bolešću izgubi 12 odsto baš onih osoba koje su se sve vreme čuvale od duvanskog dima.
(Telegraf.rs / Daily Mail)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Stojko
Eto, a do juce je kornfleks za dorucak bio jako zdrav.
Podelite komentar
Pera dileja
Znaci bolje da smo palili cigarete ako vec preterujemo sa ugljenim hidratima
Podelite komentar
srki munze
Ma najbolje travu da jedemo!
Podelite komentar