9 saveta NAJPAMETNIJE ŽENE na svetu o tome kako da TRAJNO SMRŠATE!
Nedavno je žena sa najvišim koeficijentom inteligencije postala jako poznata zbog nečega što nisu matematička ili logička pitanja. Naime, brojne dame zanimalo je kako se hrani najpametnija žena na svetu i koji su njezini trikovi za mršavljenje. Marilin je ponudila devet saveta.
Imate još fore da SMRŠATE do mora i to samo za par dana!
Amerikanka Marilin vos Savant koja se upisala u Ginisovuu knjigu rekorda kao žena s najvišim koeficijentom inteligencije, uz saradnju na brojnim projektima podizanja svesti o znanju i metodologijama poboljšanja inteligencije kod dece, već gotovo trideset godina piše kolumnu u magazinu "Parade".
1. Zaboravite na grickalice
Među primarnim pravilima koje će telo dovesti u red Marilin je navela izbacivanje grickalica iz kupovne korpe. Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, ali pri tome treba u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.
2. Izbacite međuobroke
Umjesto voća i sokova za međuobrok, kojima Marilin ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savjetuje šalicu čaja. A savim suprotno od uobičajenih mišljenja o konzumiranju siromašne večere, ona dan završava uživajući u jelima koja god poželi, jer veruje da je hrana korisnija za telo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.
3. Odviknite se od kaloričnih rashlađenih napitaka
Sokove i mleko Marilin toleriše samo za vrijeme doručka, a važno pravilo kojeg se pridržava je ispijanje napitaka bez leda. Ona drži kako uz led pića postaju vodenasta što uništava njihov ukus, pa imamo potrebu da to kompenzujemo dodatnim slatkim napicima. Osim toga voda od 22 stepena leti sasvim je dovoljna da rashladi telo izloženo spoljnim temperaturama od 38 stepeni i više, sve drugo je štetno.
4. Nikada nemojte "počistiti" tanjir
- Jesti previše hrane je najgora vrsta bacanja ukusne hrane - tvrdi najpametnija žena na svetu. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najpristojnije za dobru liniju bilo bi da se naučite da deo hrane na tanjiru ostavite za sledeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje. Onima koji se ne mogu kontrolisati Marilin je preporuča kuvanje i serviranje manjih porcija.
5. Uživajte u večeri
Zadovoljstvo uživanja u večeri s obitelji i prijateljima u modernom ubrzanom svijetu polako izumire, no to nas ne bi trebalo spriječiti da i kada jedemo sami uživamo u svakom zalogaju. Njena omiljena uživancija je odlazak na večeru i razvlačenje omiljenog rituala bez žurbe.
6. Cenite i uživajte u svakom zalogaju
Ako volite hranu onda se s ljubavlju odnosite prama svakom zalogaju, tako što ćete svaki da prožvačete što duže možete i osetite aromu u ustima. Na ovaj način poštedećete sebe muka kao što su nadimanje i grčevi u crevima.
7. Ostanite dosledni u navikama
Vikend je najčešće oaza opuštanja pri čemu brojni pod time shvataju i otpuštanje svih kočnica u ishrani kojih se drže preko nedelje. Marilin savetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a u trenucima besposličarenja umesto za grickanjem posegnete za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.
8. Ne podcenjujte kalorije
Zdrava hrana u obroku ne dozvoljava prejedanje što je velika greška brojnih u ishrani, ljudi podcenjuju kalorije. Lagan doručak i ručak u slučaju Marilyn broji 250 kalorija.
9. Jedite samo hranu koju zaslužujete
Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, vaše telo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na prekuvanu testeninu, masni sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.
(Telegraf.rs / Izvot: mojportal.ba)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.