Čitavog života bacali ste KORU od lubenice u ĐUBRE, a niste imali pojma koliko je ona korisna!
I dok uživamo u sočnoj lubenici, najčešće se zaustavljamo na kori. Međutim, u tome grešimo jer ne iskorišćavamo sva lekovita svojstva ovog povrća.
U ovom delu lubenice ima vitamina B i C, pa ove materije, umesto u našem organizmu, često završe u kanti za smeće.
Pored ovih vitamina, kako pokazuju naučna istraživanja, kora lubenice sadrži i veliku količinu citrulina, aminokiseline koja je veoma zdrava. Citrulin se pretvara u arginin, koji je veoma značajan za zdravlje srca i cirkulaciju.
Koru lubenice, nakon što ste je dobro oprali, možete samleti u blenderu i dodati svojim omiljenim zdravim napicima.
(Telegraf.rs / StvarUkusa)
Video: Petar Benčina igra lik Bogdana: Glumac o filmu "Volja sinovljeva", saradnji sa bratom Igorom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
sanja
Nismo bacali u djubre,nego svinjama...
Podelite komentar
Srb
U kori se zadržavaju svi otrovi...
Podelite komentar
ana
mi smo jeli i pola kore kad pojedemo lubenicu- To su bacala komunistaicka deca a sad deca zaposlenih na budzetu.
Podelite komentar