MARIHUANA NEKAD BILA LEK: Sirup za kašalj sa kanabisom! (FOTO)

 
  • 0

Na ovoj staroj fotografiji iz 19. veka koja prikazuje sadržaj ovog leka ne nalazi se samo konoplja, već i morfijum

Nasuprot današnjoj zakonskoj praksi koja vlada u ogromnoj većini zemalja - šta više, na prste se jedne ruke mogu nabrojati zemlje u kojima ta praksa ne vlada - marihuana nije oduvek bila bauk, nije oduvek bila zabranjena i pojava s one strane zakona.

Dokaz u prilog tome je i ova istorijska fotografija iz 19. veka, na kojoj možete da vidite sadržaj sirupa za kašalj: ne samo što se na njemu nalazi konoplja (Cannabis Indica) već se po količini "kolje" sa alkoholom, a na spisku se nalazi i morfijum!

U svetlu bitke za legalizaciju marihuane - koju njeni "ljubitelji" biju širom sveta, često ukazujući da je alkohol samo društveno prihvatljiv a zapravo daleko štetniji i po konzumenta i po društvno od njima omiljenog THC-a - ovo zavirivanje u prošlost može da bude vrlo korisno.

Sa druge strane, ovo može da bude i skandalozno, i može se reći da je medicina u međuvremenu napredovala od prirodnih do hemijskih supstanci.

Na vama je da procenite, ali imajte u vidu da je Amerika odavno legalizovala korišćenje marihuane u medicinske svrhe.

(M. B.)

 

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA