Od 1. juna estonska policija u patrolu ide sa plišanim medama!

 
 ≫ 
  • 2

Deca će medveda kojeg dobiju moći da zadrže ako to žele

Estonska dobrotvorna organizacija planira da donira po dva plišana medveda svakoj policijskoj patroli, čija je svrha da uteše decu na licu mesta.

Nije naučna fantastika: Ajkula se nasukala 13 KILOMETARA OD MORA (FOTO)

Policija je prihvatila predlog, a šef policije u gradu Paide Margus Tumsalu izjavio je da su "slučajevi porodičnog nasilja najčešći i da deci u teškom trenutku jako znači uteha".

Preko interneta je pokrenuta inicijativa prikupljanja 7.000 evra do 28. aprila, a već je prikupljeno oko 1.000. Uz pomoć ovog novca biće kupljeni medvedi.

Grupa studenata osmislila je ovaj projekat, budući da su deca, prema istraživanju, uključena u više od hiljadu nesreća godišnje, koje se dešavaju u školama, na igralištima, putevima i kod kuće. Deca su često povređena i u stanju šoka, piše BBC.

Zato će plišani medvedi od 1. juna biti u svakom policijskom vozilu, kako bi utešili decu koja dožive nesreću i traumu. Ovaj dan je izabran, budući da se tada u bivšim sovjetskim državama obeležava Dan prava deteta.

Deca će medveda kojeg dobiju moći da zadrže ako to žele.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/abcnews)

Video: Strahinja Đorić: Kineske kopije više ne možete otkriti golim okom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Miloš

    1. april 2017 | 08:40

    A naše "kolege" bi to preporodale. Mislim da bi ih bilo sramota to da nose ipak se ovde glumi strogoća. Joj sto bi voleo da vidim burazera da vuče medvediće hahaha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA