Ovo će biti najveća super jahta na svetu: Perverzija koja košta 250 miliona evra, samo odabrani će moći da je posete (VIDEO)

 
  • 0

Planirano je da prvo putovanje ove jahte bude od 2019. do 2020. godine

Kompanija "Quintessentially" gradiće najveću jahtu na svetu, a koštaće 250 miliona evra i već se reklamira kao najveći svetski ploveći klub samo za članove.

Superjahta je duga 220 metara, sa sobama po cenama od 2.000 evra za noć. Svojim bogatim klijentima nudiće obilazak sveta i posetu nekim od najglamuroznijih događaja kao što su Monako Grand Pri ili karneval u Riju.

Luksuzna jahta "Princes" vredi 7,4 miliona evra. Ljudi ne mogu da odvoje pogled od nje (FOTO)

"Quintessentially" je osigurala finansiranje ovog projekta zahvaljujući kreditima iz Norveške i Italije, gde će jahta i biti sagrađena, piše Gardijan.

Planirano je da prvo putovanje ove jahte, koja će biti 40 metara duža od najveće privatne jahte šeika Al Nahijan, bude od 2019. do 2020. godine.

Aron Simpson, suvlasnik ove firme, kaže da će se jahta verovatno zvati "Quintessentially One" i da će na njoj klijenti imati priliku da  isprate gostovanja najvećih zvezda svetskog šou biznisa, među kojima je i Elton Džon.

Osim kreditnog zaduženja, firma je osigurala investicije i od pet milijardera koji su uložili po 10 miliona evra u jahtu u kojoj će imati svoje privatne apartmane, ali koji za sada žele ostati anonimni.

Ukrao je jahtu vrednu 3,2 MILIONA DOLARA, a onda je imao sudar i ona je završila na DNU (VIDEO)

Jedini problem biće veličina jahte te će tako biti onemogućuno da pristaje u nekim lukama kao što je Monako, već će morati biti usidrena na moru, a gosti će biti transportovani trajektima na kopno.

Među pristaništima koja će "Quintessentially One" obići na svojim prvim putovanjima su Bahami, Ibiza i Miami.

Ovo nije prva superjahta ovog tipa. Naime, 2002. godine bogati klijenti su bili u mogućnosti da kupi stanove i apartmane na "The Vorldu", jahti dugoj 196.5 metara, čija je marketinška poruka bila da njeni stanovnici mogu obići svet, a da ne napuštaju svoj dom.

"The World", na kojoj 142 porodice poseduju 165 apartmana, je konstantno u pokretu i obiđe svet svake dve do tri godine. Nedavno se vratila s puta na Antarktik, čime je osvojila zapis najjužnije navigacije dolazeći u Zaliv Kitova u Rošov moru.

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA