Britanci više veruju u vanzemaljce nego u Boga!

 
  • 5

Ispitivanje sprovedeno na 1.500 odraslih i 500 dece (od osam do 12 godina), pokazuje da više od polovine odraslih Britanaca veruje u vanzemaljce, a samo četvrtina u Boga

U Velikoj Britaniji je sprovedena anketa koja je pokazala da stanovnici te zemlje više veruju u vanzemaljce nego u postojanje Boga.

Ispitivanje sprovedeno na 1.500 odraslih i 500 dece (od osam do 12 godina), pokazuje da više od polovine odraslih Britanaca veruje u vanzemaljce, a samo četvrtina u Boga.

Takođe, anketa je pokazala i da odrasli više veruju u duhove nego u Boga. Gotovo dve trećine dece veruje u postojanje duhova, a pola ih veruje u vanzemaljce.

Četvrtina mališana veruje da su vanzemaljci na Zemlji i da su maskirani u ljude, a dvadeset odsto tvrdi da poznaje biće sa druge planete.

Prilikom popisa stanovništva, 2011. godine, skoro 60 odsto stanovništa klasifikovalo je sebe kao hrišćane, ali to ne znači da su vernici. Prilikom ovog istraživanja došli su i do podataka da jedan od 50 sveštenika smatra da Bog ima ljudski oblik, dok 16 odsto sveštenika nema jasnu predstavu o tome šta Bog predstavlja.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Saka

    5. novembar 2014 | 15:28

    Tako se i ponasaju kako kao narod tako i kao drzava. Ne bi me cudilo da im je na vlasti vanzemaljac prerusen u coveka jer ovakve zlocine po svetu ne rade ljudi koji veruju u Boga.

  • Zgb

    5. novembar 2014 | 17:14

    Isto kao i Vatikan ..

  • Hercegovac

    5. novembar 2014 | 16:57

    Pa neki vanzemaljce smatraju bogovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA