Kad Japanci rasturaju "Šote mori šote"! (VIDEO)

 
  • 22

Pogledajte zašto je grupa Japanaca izazvala pravo oduševljenje na Jutjubu, svirajući dobru staru "Šote mori šote"

Sudeći po komentarima, pravo oduševljenje, naročito među Balkancima  na Jutjubu izazvala je grupa Japanaca okupljena u bendu pod nazivom "Gipsy Band".

A, kako i ne bi kada ni manje ni više rasturaju čuvenu balkansku "Šote mori šote".

Mi nismo mogli da verujemo kako im dobro ide. Šta vi kažete?

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mile

    29. jul 2014 | 19:58

    Ovo je siptarska pesma

  • Daca

    29. jul 2014 | 20:34

    Šota Galica (1895 - 1927) je bila albanska ratnica iz Drenice, koja se, zajedno sa mužem Azemom Galicom, borila protiv srpskog preuzimanja Kosova i Metohije nakon Balkanskih ratova 1912. godine.[1] U borbama je učestvovala pod muškim imenom Ćerim. 1919. godine albanski kačaci, predvođeni Azemom i Šotom Galicom, dižu ustanak na zapadu Kosova. Kačaci su u oblasti Drenice čak uspeli da oforme tzv. Neutralnu zonu, koja je trajala između 1921. i 1923. godine. Ovu „oslobođenu“ oblast Albanci su neformalno nazivali Mala Albanija (alb. Arbëria e Vogel).[2] Krajem septembra 1924. godine jugoslavenska vojska je u velikoj akciji uz opsežnu upotrebu artiljerije razbila većinu kačačkih bandi i likvidirala njihove vođe.[3] Azem Galica je u ovoj borbi smrtno ranjen, a Šota je i nakon njegove smrti nastavila da se bori, preuzevši vođstvo nad muževljevim četama.[1] 1927. godine se povukla u Albaniju, gde je i umrla. Ostala je upamćena po izreci: „Život bez znanja je kao rat bez oružja“.[1] Po Šoti Galici je nastala čuvena balkanska narodna pesma „Šote mori šote“[traži se izvor od 07. 2010.]. Po srpskom predanju, ova pesma je nastala dok je Šota Galica bacala u oganj šestoro srpske dece[4], zbog čega je njeno izvođenje zabranjeno na Dragačevskom saboru trubača u Guči 2007. godine.[5] Međutim, srpski novinar Petar Luković osporava ovu legendu.[5]

  • Komsija

    29. jul 2014 | 21:06

    Ljudi moji koda je bitno porijeklo pjesme.Momci su pokidali.SVAKA IM CAST.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA