MISTERIJA: Otvorila se ogromna rupa “na kraju sveta” (VIDEO)

Ruski naučnici su se uputili u Sibir kako bi istražili misterioznu rupu široku 79 metara koja se pojavila u tom delu zemlje. Već su se pojavile teorije zavere prema kojima su za nastanak rupe odgovorni vanzemaljci

  • 5

Na ruskom poluostrvu Jamal pojavila se rupa široka 79 metara. Uzrok ove neobične pojave u Jamalu, što u prevodu znači "kraj sveta", još se ne zna. Ruski naučnici počeli su hitnu ekspediciju da bi što pre otkrili zbog čega je nastala.

Naučnici bi već u sredu bi trebalo da stignu u Sibir i istraže misterioznu rupu koja se pojavila u tom delu zemlje.

Već su se pojavile teorije zavere prema kojima je uzrok NLO. Ipak, veća je verovatnoća da je uzrok globalno zagrevanje zbog koga su gasovi "probili" na površinu i prouzrokovali eksploziju.

Neki naučnici smatraju i da bi uzrok mogao da bude i meteorit. Stručnjaci planiraju da uzmu uzorke soli, vazduha i vode oko kratera i analiziraju ih.

Na ovom području je pre 10.000 godina bilo more. Danas je Jamal područje gde Rusija proizvodi gas kojim snabdeva Evropu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA