Heroj: Srpskom oficiru, koji je sve ganuo statusom na Fejsbuku, stigli prvi gosti (FOTO)

 
  • 33

Život u enklavi nije nimalo lak, pa je ovo bio jedini način da porodica Šarić ode na odmor

Srpskom oficiru Predragu Milisavljeviću, koji je svoju vikendicu ponudio onima koji nemaju novac da odu na odmor, stigli su prvi gosti, i to samo nekoliko dana posle humanog oglasa koji je postavio na Fejsbuku

Srpski oficir nudi besplatno letovanje siromašnim porodicama jer zna kako je nemati: Predrag im obezbeđuje smeštaj, hranu i prevoz (FOTO)

Ovaj humani čovek, da podsetimo. pozvao je višečlane porodice koje nisu u mogućnosti da odu na letovanje, da dođu u njegovu vikendicu na besplatan odmor za pamćenje.

Petočlana porodica Šarić koja živi u enklavi na Kosovu i Metohiji javila se domaćinu i došla na odmor u okolinu Mionice.

Život u enklavi nije nimalo lak, pa je ovo bio jedini način da porodica Šarić ode na odmor.

- Trenutno smo žena i ja nezaposleni, ovo leto nismo mogli da otputujemo. Imali smo druge prioritete i obaveze, tako da su nam deca ceo raspust u kući - rekao je Ljubiša Šarić.

Za period od sedam do deset dana Predrag će porodici obezbediti komforan smeštaj, ceo sprat kuće, hranu, bazen u dvorištu, prevoz od kuće do vikendice u selu Ključ kod Mionice i nazad.

Ali, domaćinu Peđi nije bilo lako. Posle otvorenog poziva dobio je na stotine poruka ljudi kojima je potrebna pomoć, a čak su na njegovu kuću adresu stizala i pisma.

Međutim, neki su od njega zatražili i da im otplati kredit ili reši stambeno pitanje.

Printskrin: Facebook/150 minuta

- Ja mogu da im obezbedim da spavaju gde i ja, a i da jedu šta ja jedem. Nisam u mogućnosti finansijski da otplatim nečiji kredit ili pomognem u izgradnji kuće - istakao je Predrag za Prvu TV.

I možda ne može da pomogne svima, ali u njegovoj vikendici ima mesta za još gostiju kojima je odmor potreban, a za to nemaju uslove.

Printskrin: Facebook/150 minuta

- Svima sam odgovarao na poruke, sledeća porodica koja će doći je iz Medveđe. Do septembra mogu da primim još 2 ili 3 porodice, pa ću nastaviti sa ovom tradicijom sledeće godine. Porodice mogu da mi pošalju pismo ili da mi se jave putem društvenih mreža - istakao je on.

Ipak, od humanosti ne odustaje, jer se vodi mišlju da je uvek teže onima kojima je pomoć potrebna.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdica

    14. avgust 2017 | 20:57

    SVAKA CAST CARR

  • Lili

    14. avgust 2017 | 21:34

    Bravo Pedja,dao si zadatak mnogima koji imaju bolje uslove od tebe. Bog ce da ti vrati.Ovo je velika radost za porodice koje nemaju uslova za bilo kakvu promenu.

  • Zoro

    14. avgust 2017 | 23:00

    Bravo Care

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA