TADIĆ U BRISELU: Srbija odavno zaslužila datum

Bivši predsednik Srbije poručio je da sada prosto nema argumenata da Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa EU, ali da su se u prošlosti uvek postavljali neki novi uslovi

  • 8

Svi ljudi od politike treba da budu angažovani kako bi Srbija konačno dobila datum za početak pregovora, koji je zaslužila još u prošlosti, ali su se uvek postavljali novi i novi uslovi ili makar modifikacija različitih uslova, izjavio je u Briselu bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

- Evo sada prosto nema argumenta da Srbija ne dobije datum za pregovore, nakon svega što se dešavalo u tehničkom dijalogu i politički dijalog je otvorio novu stranicu - rekao je Tadić za "Glas Amerike".

Tadić, koji je počasni predsednik DS-a, pred susret sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom ukazao je na neophodnost kontakata sa evropskim sagovornicima.

- Ja sam ovde, kao i prethodnih dana u toj misiji. Narednih dana ću obaviti razgovore sa svojim evropskim sagovornicima iz Evropskog parlamenta, sa svim šefovima poslaničkih grupa i održaću jedno predavanje i dati odgovore o reformama u Srbiji - kazao je Tadić.

Na pitanje da li je optimista da će sledeći izveštaj Komisije biti pozitivan, on je rekao da to ne može da kaže, jer je imao "teških iskustava u prošlosti".

- Kada sam očekivao pozitivne izveštaje, uvek je nešto novo iskrsnulo. Ja razumem i svoje evropske kolege. Oni se suočavaju sa izbornim procesima i nije popularno danas govoriti o proširenju, pa i oni izbegavaju tu temu. Izveštaj Komisije treba da bude objektivan, ali će svakako trpeti i politički pitisak - rekao je Tadić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    27. februar 2013 | 02:01

    марш бандо покварена !!! Нестани Тадићу

  • Desko

    27. februar 2013 | 01:36

    Tadicu siti smo DS-a...nemoj da se mucis,sada ste svi jaki JA OVO ,JA ONO!

  • Ervin

    27. februar 2013 | 09:17

    Kako ga samo nije sramota?Nista nisu do sad uradili da pohapse hostaplere i krimose a sad se trpa u kolo.Mizerija od coveka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA