ÐILAS: Vlada ima podršku zemalja koje se zalažu za Kosovo

 
  • 6

Strane zemlje daju podršku jer su zainteresovane da Kosovo dobije nezavisnost i zato Vlada opstaje i pored svih afera, smatra predsednik DS

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Ðilas izjavio je da aktuelna Vlada ima podršku zapadnih zemalja koje se zalažu za nezavisnost Kosova i Metohije.

Ðilas je u "Stavu Srbije" na TV Prva rekao da je "puno loših stvari urađeno u prethodnih šest meseci", da ova Vlada ima "punu podršku stranih zemalja koje su zainteresovane da Kosovo dobije nezavisnost" i da zato i opstaje pored svih afera.

Prema njegovim rečima, dobro je to što je državni vrh jedinstven po pitanju rešenja tog problema, ali se postavlja pitanje zašto je bilo potrbno donositi neke druge stavove ukoliko je u Skupštini Srbije već usvojena Rezolucija.

- Ova politika kada se nudi više nego što oni traže nije dobra, nas interesuje položaj naših ljudi na Kosovu i Srbija treba da napravi program za narednih 30 godina, a ne da svaka Vlada počinje od nule - rekao je Ðilas.

Lider demorkata naglasio je da treba govoriti o nacionalnom biću i poći od toga da bez jake ekonomije Srbija ne može da pomogne svojim građanima, a kamoli onima koji žive na Kosovu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA