NEMA IZBORA? DAČIĆ: Vlada opstaje, udar nije uspeo! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 9

- SPS je zadovoljan saradnjom s partnerima. Pozivaju iz DS da raspišem izbore, nije mi jasno da li misle na izbore u DS ili u Beogradu - poručio je lider SPS nakon sednice Predsedništva socijalista

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da vanrednih izbora neće biti i da "udar na Vladu Srbije nije uspeo".

Nakon sednice Socijalističke partije Srbije, na kojoj je rukovodstvo SPS trebalo da zauzime stav o načinu na koji su mediji izveštavali o njhovim lideru Ivici Dačiću i njegovoj povezanosti sa narko-bosom Darkom Šarićem, predsednik SPS rekao je da će ova Vlada ipak opstati.

- Vlada opstaje, udar na nju nije uspeo. Nastavljamo borbu za bolji život građana - rekao je premijer.

Premijer je priznao da se viđao sa Rodoljubom Radulovićem nekoliko puta, ali da nije bio obavešten o tome da je Radulović član kriminalne grupe.

On je rekao da Raduloviću nikada nije pomagao i postavio pitanje: "Ko mene treba da informiše iz policije i zašto sam konstantno bio zaobilažen u dostavljanju pravovremenih informacija o određenim ličnostima?"

Takođe, lider SPS prokomentarisao je i indicije da je povezan sa pripadnicima klana narko-bosa Darka Šarića.

- Javno sam rekao da ću hapsiti sve, i članove SPS i tako je i bilo. Mnogi koje sam sretao su u zatvoru, možda će neki sa kojima sam sada završiti u zatvoru, ali nikada nikoga nisam zaštitio. Radulović treba da bude u zatvoru ukoliko je kriv. U medijima su objavljeni dokumenti koji su javna tajna. Postavljam pitanje ko mene kao premijera i ministra treba da obavesti da je neko član kriminalne grupe - poručio je Dačić.

On je novinarima pokazao "Belu knjigu organizovanog kriminala iz 2008. godine", u kojoj postoji Šarićeva grupa, ali se među članovima ne navodi ime Rodoljuba Radulovića.

- Nikada nisam počinio krivično delo i nastaviću da vodim ovu Vladu, jer niko nema pravo da sada zaustavi Srbiju. Pokušava se da se udarom na premijera dovede po pada Vlade. Ponavljam, svako ko je počinio krivično delo treba da odogovara. Povlašćenih nema i svako ko je sarađivao sa Šarićem i Bojovićem treba da bude uhapšen. Ja nikada nisam počinio krivično delo - kazao je Dačić.

OPTUŽUJU ME DA SAM IZDAJNIK, RATNI ZLOČINAC I ALKOHOLIČAR

Premijer je rekao da je bio suočen sa optužbama da je izdajnik, pre toga i da je ratni zločinac, pa do onih najprimitivnijih, da je alkoholičar, pa do ove poslednje "policijske skrivene kamere".

- Ideja je da se pokaže da sam nepodoban za funkciju premijera. Zadaci koje je preuzela Vlada su suviše važni i imamo jedinstveni stav da treba da se borimo za datum pregovora sa EU i kosovsko rešenje. Svaki drugi scenario je zaustavljanje Srbije, udari na mene su pokušaj udara na kredibilitet Vlade - kaže on.

SPS JE ZADOVOLJAN RADOM VLADE

Dačić navodi da je Predsedništvo stranke zasedalo zbog ocene rada šest meseci Vlade Srbije.

- Na svim sastancima u EU i drugim zemljama čuju se samo lepe reči o Srbiji. Vlada vraća poštovanje prema Srbiji, a tada su i veće šanse za odbranu Kosova, investicije. Zaustavljen je vrtoglav pad ekonomije, nezaposlenosti - naveo je premijer.

On je rekao da su uspesi u bobri protiv korupcije i kriminala doneli veliko poštovanje Srbiji i da su ti zadaci mnogo veliki da bi bili prekinuti zbog nečijih planova i da zato postoji jedinstven stav o nastavku rada Vlade.

- SPS je zadovoljan radom Vlade Srbije, saradnjom sa partnerima i ubeđeni smo u to da će ovo biti najbolja Vlada. Ona je stabilna i nastaviće dalje. Ja sam sve uvek radio transparentno i javno - rekao je Dačić.

Komentarišući poruke iz opozicije, odnosno izjavu predsednika DS Dragana Đilasa da "pod hitno raspiše izbore", Dačić je rekao:

- Pozivaju iz DS da raspišem izbore, nije mi jasno da li misle na izbore u DS ili u Beogradu.

Podsetimo, seriju skandala otvorila je informacija da je nekadašnji šef kabineta Ivice Dačića Branko Lazarević članovima grupe Darka Šarića, koji su bili zaduženi za pranje novca od prodaje kokaina, odao informaciju da su pod nadzorom policije. Ipak, Lazarević je ove navode demantovao.

Sledeći skandal, koji je na početku izgledao kao gruba šala, ali je vremenom počeo da liči na ozbiljnu političku "nameštaljku" svakako je skrivena kamera, u kojoj je manekenka Branka Knežević, glumeći voditeljku emisije, premijeru Srbije pokazala golo međunožje. Iako je emitovanje emisije zabranjeno, ova afera stigla je i do naslovnih strana svetske štampe.

Najnovija u nizu afera svakako je informacija da je tokom 2008. godine, u okviru istrage protiv narko-bosa Darka Šarića, bio praćen i sam Dačić, u to vreme ministar policije.

Da su izbori sve izvesniji, a raskol u koaliciji sve veći potvrdio je i uklonjeni tvit jednog od funkcionera novosadskog SNS Miodraga Miloševića, koji je napisao da je "dosta SPS-ovog čuvanja kriminalaca".

Inače, na putu ka sedištu partije na Studentskom trgu, jedno od vozila u pratnji Dačića imalo je saobraćajni udes, pošto ga je u ulici Kneza Miloša udario vozač mopeda.

(D. Z. - M. S. / Foto: M. Todorović)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    2. februar 2013 | 21:50

    Kakvi su kao mala deca! Cim se malo pokace odmah vrati mi moje igrackice! Gospodo politicari, da ste ikad nesto radili u zivotu sem sto ste ziveli na grbaci naroda i lagali ne biste se tako ponasali! Kad bi bar jednom mislili na narod sem kad su izbori mnogo bi nam bilo bolje!

  • SRBA

    2. februar 2013 | 20:19

    Pa mislio je na izbore u ds u,kada cete vise da ga skinete i iz beograda ugusi grad i upropasti firme sve.

  • anti antifa

    2. februar 2013 | 17:41

    ljudi okanimo partija,izbora i demokratije.ovo ide na ruku neprijateljima a sa njima.smo okruženi.oficiri da su neki preuzeli bi vlast i zabranili partijanje i rasturanje države

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA