DAČIĆ O VEZI SA ŠARIĆEM: Ovo je kampanja protiv Vlade i mene

 
  • 4

Premijer Srbije izjavio je da dovođenje u vezu njegovog bivšeg šefa kabineta Branka Lazarevića sa Darkom Šarićem predstavlja kampanju usmerenu protiv Vlade Srbije i njega

Premijer i ministar policije Srbije Ivica Dačić, rekao je u Pirotu, da su tekstovi o njegovom bivšem šefu kabineta Branku Lazareviću u pojedinim novinama, kampanja protiv Vlade Srbije i protiv njega lično.

- Niti Branko Lazarević, niti ja nismo bili na vlasti kada je Darko Šarić, kupovao fabrike i zemljište po Srbiji. Svi koji imaju dokaze o navodnoj povezanosti Lazarevića ili bilo kog drugog sa Šarićem mogu da iz iznesu. Ono što se objavljuje u nekim medijima su tekstovi od pre dve - tri godine. Nema ničeg novog u tome, samo što neko želi dokaže kako ova Vlada ne valja i zato je protiv nje pokrenuta kampanja - rekao je premijer.

Dačić kaže da se ovakvi tekstovi pojavljuju kad god se otvori neko novo pitanje pred Vladom.

- Cilj onih koji ih naručuju jeste da se smanji moj i autoritet Vlade u trenutcima kada su pred nama pregovori oko Kosmeta - kaže premijer i dodaje da kampanju vode razni ljudi, koji moraju da znaju da niko nije jači od države. - rekao je premijer.

- Kampanju pokreću oni koji nemaju čak ni dovoljan broj poslanika da zvanično iniciraju zahtev za njegovu ili smenu Vlade. Moja imovina je ista kao i pre 15 godina - zaključio je Dačić, koji je juče obišao i "Mišlenovu" fabriku "Tigar tajers", za koju je rekao da je jedan od retkih primera uspešne privatizacije - rekao je premijer u Pirotu.

- Ovde još uvek radi oko 2500 radnika, proizvodnja se izvozi, do 2015. godine u širenje kapaciteta će biti investirano 170 miliojna evra, proizvodnja guma će biti povećana sa 8 na 12 miliona komada, a zaposliće se i 700 novih radnika. Takve fabrike će podržati i Vlada jer je jedini zadatak države uz kriznim vremenima pomoć građanima i privredi - kaže Dačić.

(G. P.)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • edi

    26. januar 2013 | 21:00

    sta sad vucicu , predsednik vlade , hocete li u zatvor dacica sad ili ima albanaca jos .

  • Ninja

    27. januar 2013 | 10:18

    Ja mislim da se preteralo sa zamajavanjem ovog naroda sa raznim aferama, Kosovom, sa nekim Darkom Saricem, a sve to u cilju da se paznja skrene od bitnijih stvari koji se desavaju nama iza ledja. Dajte nam bre da radimo I da zivimo kao ljudi. Nemamo mi nista od toga sto oni hapse I ne priznaju Kosovo, navodno se bore za njega.

  • goksi

    27. januar 2013 | 08:55

    Naprotiv vlada je odlicna i na moje veliko iznenadjenje cak bih rekao perfektna, samo vi ne valjate g. Dacicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA