DS: Pokrenut postupak za isključenje Petrovića i Jeremića

Izvršni odbor DS doneo odluku o formiranju disciplinske komisije i pokretanju disciplinskog postupka protiv narodnih poslanika Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, zbog kršenja odluke Glavnog odbora DS od 27. decembra 2012.

  • 6

Na sednici Izvršnog odbora DS pokrenut postupak za isključenje Dušana Petrovića i Vuka Jeremića iz stranke, potvrđeno je iz ove partije.

Predsednik DS-a Dragan Đilas nije bio prisutan na sednici. Poslanik Dušan Petrović ranije danas je izjavio da je siguran je da Izvršni odbor DS neće podržati tu inicijativu.

"Na osnovu predloga predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa, a zbog kršenja odluke Glavnog odbora DS od 27. decembra 2012. godine, Izvršni odbor DS je na današnjoj sednici doneo odluku o formiranju disciplinske komisije i pokretanju disciplinskog postupka protiv narodnih poslanika Dušana Petrovića i Vuka Jeremića", saopšteno je iz ove partije.

Sednica Izvršnog odbora Demokratske stranke trajala je sat i po u sedištu stranke u Krunskoj ulici u Beogradu, a do sada niko od funkcionera te stranke nije davao izjave nakon sastanka.

Podsetimo, Predsedništvo stranke je krajem prošle sedmice u Despotovcu zatražilo da se pokrene inicijativa za Petrovićevo isključenje iz stranke, što je i učinjeno.

Predsedništvo stranke je krajem prošle sedmice u Despotovcu zatražilo da se pokrene inicijativa za Petrovićevo isključenje iz stranke, što je i učinjeno. Petrović je rekao uoči sednice da je siguran da Izvršni odbor DS neće podržati inicijativu Dragana Đilasa da bude isključen iz stranke.

On je naveo da je siguran da će članovi IO imati snage da kažu ono što zaista misle i da zato neće biti potrebe da se žali Statutarnoj komisiji, kao drugostepenom organu zbog odluke tog stranačkog tela.

Petrović je očekivao da će iduće sedmice dobiti priliku da se izjasni pred nadležnim organom stranke, a to je IO, gde će, kako je naglasio, reći sve što ima o onome što stoji u predlogu za pokretanje postupka.

( Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petko

    24. januar 2013 | 20:42

    Jeremić sam da osnuje stranku sad prelazi cenzus do 8%.

  • Klisura

    24. januar 2013 | 23:07

    Е Бог те видео, Петровића не желим да коментаришем али ме чуди за Г. Јеремића, па он је најпаметнији човек код демократа. Е који нарцис овај Ђилас, камо среће да Вук оде код нашредњака.

  • Šarčević Dobrivoje

    26. januar 2013 | 07:20

    Ako je to Đilasova držatvornost disciplinski goniti srpskog predstavnika na svetskoj sceni onda je bolje da odmah izađe isam iz politike. Tvrdogalvost je teška bolest koju politika ne zna i ne leči. Sa time se "ispada iz autobusa".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA