SMETA IM PLATFORMA: Kosovo napušta pregovore?

"Platforma je neuspli pokušaj da se promeni pravac dijaloga koji se vodi u Briselu. Zato je moguće povlačenje kosovske vlade iz pregovora ukoliko platforma bude osnova za rešavanje problema Kosova", kaže politički koordinator Vlade Kosova

  • 2

Politički koordinator Vlade Kosova Blerim Šalja najavio je mogućnost povlačenja kosovske vlade iz pregovora u Briselu ukoliko platforma koju predlaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić bude osnova za rešavanje problema Kosova, piše "Koha ditore".

List prenosi da bi premijer Kosova Hašim Tači i srpski premijer Ivica Dačić trebalo da se sretnu u Briselu sredinom januara.

Šalja je rekao da platformom Beograd ponovo provocira Prištinu, što se nije promenilo od 1998. godine.

Platforma je, prema oceni Šalje, neuspli pokušaj da se promeni pravac dijaloga koji se vodi u Briselu.

- Ovaj dokument je šamar Ketrin Ešton, Vašingtonu, Briselu i Berlinu - ocenio je Šalja.

(D. Z. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DINo

    21. decembar 2012 | 18:24

    Dobar je ovaj fazon sa kartom, na Kosovu zivi 99% Kosovara Albanaca i u tragovima ostali, i ne znam cemu ova "platforma" kad je Kosovo duboko zagazilo u svoju nezavisnost.

  • SRB

    21. decembar 2012 | 21:53

    Srbija treba konsenzusom da usvoji platformu i nastavi složno da se bori za svoju teritoriju, jer na nju polaže istorijsko pravo. I NATO koji je stvorio "ovo što je duboko zagazilo u nezavisnost" će jednog dana da izgubi ključni uticaj u svetu. Ako Albanci sa Kosova sada ne žele da razgovaraju, razgovaraće tada sa Srbijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA