JOVANOVIĆ: Vučić da kaže ko prima novac od Miškovića

 
  • 3

Radna subota u republičkom parlamentu izazvala je danas protivljenje poslanika DS zbog rada vikendom, čime se stvara utisak da se "nešto vanredno dešava" i oštru polemiku poslanika LDP i SNS o političkoj prošlosti

Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da jasno kaže ko je taj ko prima novac od Miroslava Miškovića.

On od Vučića traži da kaže koje su se stranke ilegalno finansirale, na taj način najavljujući da će LDP tražiti formiranje Anketnog odbora, koji mora da rasvetli pozadinu Vučićeve izjave.

- Nemamo razumevanje za Vučićevu ideju da insinuacijama svakog u zemlji dovede u poziciju da se pravda - rekao je Jovanović novinarima u parlamentu ,navodeći da će LDP tražiti formiranje Anketnog odbora kako bi se rasvetlila pozadina te izjave jer će, kako kaže, u suprotnom svako biti kriv.

On je rekao da mogu da krenu i od njega, ali neka dođu "do Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića, Ilića itd. da se političarima proveri poreklo imovine, način na koji žive i koliko žive u skladu sa zakonom, pa da onda sa tim jasnim kriterijumima možemo drugima da postavimo pitanje koje smo postavili sebi".

Pored toga, današnja radna subota u republičkom parlamentu izazvala je danas protivljenje poslanika DS zbog rada vikendom kojim se stvara utisak da se "nešto vanredno dešava" i oštru polemiku poslanika LDP i SNS o političkoj prošlosti.

Poslanici LDP nisu bili zadovoljni obrazloženjem predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića o radu subotom, a u kome je on rekao da je borba protiv korupcije i kriminala jedan od prioriteta vlasti i da poslanici mogu da rade i neradnim danima kada je interes države u pitanju.

Predsednik i šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović rekao je na to da je Stefanović dao lažno obrazloženje o tome zašto se radi subotom, posle čega mu je Stefanović izrekao dve opomene.

Jovanović je, pored ostalog, rekao i da ga je sramota što je Stefanović predsednik Skupštine Srbije.

Šef poslanika SNS Veroljub Arsić rekao je da oštrije odredbe Poslovnika nisu uvedene u aktuelnom sazivu, nego još ranije "kada je jedan narodni poslanik LDP isključio celu poslaničku grupu sa sednice Skupštine Srbije, čak i poslanike koji tog dana nisu bili u sali".

(I. M. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA