DOKTOR IZ DS: Imao sam dozvolu pacijenata da otkrijem njihova imena!

 
  • 1

Poslanik Dušan Milisavljević tvrdi da je imao dozvolu - i usmenu i pismenu - od svojih pacijenata da o njima govori u Skupštini. "Ipak, slažem se da sam mogao da im pomenem samo inicijale", priznaje ovaj demokrata

Dušan Milisavljević, poslanik Demokratske stranke i profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, priznaje da delimično pogrešio što je u Skupštini Srbije citirao imena svojih pacijenata.

Milisavljević smatra da je mogao da pomene samo inicijale, a ne njihova puna imena na svom jučerašnjem izlaganju u Skupštini. Ipak, ne smatra da je prekršio bilo koji etički kodeks.

- Ja sam odbranio dostojanstvo ovih ljudi juče, ali slažem se da sam možda mogao da pomenem samo njihove inicijale. Malo sam i emotivno pričao jer jednog pacijenta lečim i smatram da nije normalno da se nakon uzete biopsije tumora pet meseci čeka na patohistološki rezultat, koji se u svetu čeka 2-5 dana, i zbog toga su sad šanse za život ove pacijentkinje veoma male - navodi Milisavljević za Telegraf.

On dodaje da nije imao nameru da ugrozi niti da povredi bilo koji član zakona i navodi da je imao i usmenu i pismenu dozvolu od pacijenata da se bori za njihove interese, tako da ne smatra da je svojim ponašanjem prekršio nijedan etički kodeks niti pravilo.

- Imao sam dozvolu ova dva pacijenta i mogu da vam kažem da jedan od njih bio oduševljen njegovom zaštitom u Skupštini Srbije. Moja želja je bila da skrenem pažnju na probleme malih, običnih ljudi, jer je situacija u zdravstvu katastrofalna - naveo je Milisavljević, profesor Medicinskog fakulteta u Nišu.

On navodi da nije klasičan političar, već sebe smatra zaštitnikom građana i ističe da se bori za njih.

- Moje politička karijera, odnosno političko mesto nije mi važnija od uloge lekara i osobe koja se bori za živote pacijenata. U Srbiji su građani ugroženi! Ja stojim iza svojih poteza, ne stidim se nijednog i ako ovo bude imalo bilo kakvog uticaja na moj politički angažman, uopšte neću žaliti jer sam branio građane - zaključio je Milisavljević.

(M. R.)

 

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • patolog

    7. decembar 2012 | 11:20

    Profesore, oprostite, ali ne mogu vas nazvati ni kolegom, jer mi to svojim gestom vise niste, niti lekarom jer lekari lece svoje pacijente u zdravstvenim ustanovama, a ne u skupstini ... daklem, profesore, politicaru, manipulatoru, pitam Vas da li ste pozvali telefonom patologa (u svojoj brizi za pacijenta) i pitali zasto nalaz toliko kasni? Mozda bi saznali da je problem druge prirode (nedostatak modernih dijagnostickih sredstava, cak i u klinickim centrima, o unutrasnjosti necu da pricam, sramota me je) a ne u bahatosti i neradu patologa. politicaru, skupi su politicki poeni dobijeni manipulacijom bolesnima, posebno onima "koje pet meseci lecite" Ostaje mi nejasno cime i od cega, posto kazete da patohistoloski nalaz niste imali??? Umrece jer ... sta god!? Proroce, posto znate za nesrecnog pacijenta da ce i kada ce umreti i da li mu ima ili nema spasa, batalite medicinu i zaradjujte proricuci. Bice nam svima lakse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA