Jovanović: Da su se 90-ih rukovali s Rugovom, ne bi bilo rata!

 
  • 12

Haški tribunal je samo jedna od posledica politike koja se u Srbiji i regionu vodila u periodu raspada Jugoslavije i tokom devedesetih godina, izjavio je predsednik LDP-a povodom presude Ramušu Haradinaju

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je Haški tribunal samo jedna od posledica politike koja se u Srbiji i regionu vodila u periodu raspada Jugoslavije i tokom devedesetih godina.

- Osnovna funkcija Haškog tribunala bila je kažnjavanje onih koji su odgovorni za zločine, što se smatralo preduslovom međusobnog pomirenja. Do pomirenja nije došlo, ne zbog reči u Hagu, nego zato što su previše otrova za sobom ostavili političari koji su crtali karte Srbije od Karlovca do Virovitice, proterivali kosovske Albance preko Prokletija, a onda danas suočeni s političkim rezultatom, koji je užasan za Srbiju i srpski narod, pokušavaju da zamene teze - izjavio je Jovanović.

On je osudio političare koji zloupotrebljavaju stradanje srpskog naroda u Hrvatskoj i na Kosovu.

- Ako želimo da našu decu poštedimo poniženja i poraza pod kojima posrće ova generacija u Srbiji, onda moramo da nastavimo razgovore s kosovskim Albancima, moramo poboljšati odnose s Hrvatskom, izgraditi klimu koja je preduslov normalnih odnosa u čitavom regionu i pronaći zajednički jezik sa svetom. Sve što se u Srbiji desilo od presude Gotovini i Markaču je zloupotreba stradanja Srba u Hrvatskoj, veliko podsećanje na nepravdu koja je prisutna među svima nama, a iza zloupotrebe se krije nemoć onih koji vode ovu zemlju da nas izvedu na normalan put - naveo je Jovanović.

Lider LDP-a smatra da su činjenice da zločini prema Srbima ostaju nekažnjeni pred Haškim tribunalom gurnule u drugi plan veliku istinu koja političare, koji su danas na vlasti u Srbiji, i čitav niz zakona i institucija opisuje kao odgovorne za nemoć srpskog naroda.

- Da su se rukovali s Rugovom na Kosovu devedesetih, ne bi bilo rata na Kosovu, Batajnice, Jarinja, Brnjaka i balvana. Da su devedesetih oni koji su zemlju vodili rekli "više od autonomije, manje od nezavisnosti", danas bismo živeli jedni s drugima umesto života kojim smo sami sebe vratili u rovove - kazao je lider LDP-a.

(I. M.)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fotograf

    29. novembar 2012 | 15:02

    A Fidelinka?!

  • ZZZZZZZ

    29. novembar 2012 | 15:31

    Da smo mi pocistili Srbiju od takvih govana i tebi slicnih stekera dupelizaca drugacija bi Srbija bila. Kom je do evropske unije nek izvoli.....samo ne znam ni koliko ce ta unija jos potrajati. Cedo i ostali mulju Srbije ajte vi lepo napolje pa ce i Srbiji biti bolje.

  • drnefer

    29. novembar 2012 | 15:57

    Da li bi ti razgovarao i rukovao se sa ubicom svog deteta ili roditelja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA