Đilas: Velika sramota za međunarodnu zajednicu

 
  • 1

Oslobađajuća presuda Ramušu Haradinaju u potpunosti obesmišljava postojanje Haškog tribunala i daje legitimitet činu eliminacije svedoka, ocenjuje predsednik DS

- Oslobađajuća presuda Ramušu Haradinaju predstavlja veliku sramotu za međunarodnu zajednicu - izjavio je danas predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas.

Ðilas je rekao da će takva presuda onemogućiti da bilo ko od onih koji su činili zločine na KiM zaista budu i sankcionisani. Presuda, prema njegovim rečima, u potpunosti obesmišljava postojanje Haškog tribunala i daje legitimitet činu eliminacije svedoka.

- Ovo je težak i bolan trenutak za naš narod. Država Srbija mora da bude odgovorna u ovom trenutku i da učini sve što može da zaštiti naše nacionalne interese na KiM, pre svega ljude, i mora da nastavi dijalog, bez obzira ko bude sedeo sa druge strane stola - rekao je Ðilas.

Lider DS u najskorije vreme očekuje i da Vlada, kako je rekao, napokon predloži platformu o Kosovu i da je parlament usvoji.

- Očekujem u najskorije vreme usvajanje te platforme, da građani znaju sa čime se suočavaju, da se prestane sa najavama teških vremena i teških odluka, nego da oni koji su na vlasti smanje populizam i amaterizam i da ljudima u Srbiji kažu šta će se desiti i koja cena se plaća za to - naveo je Ðilas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pecolini

    29. novembar 2012 | 13:39

    samo ti i tvoji nemojte da komentarisete,bice nam lakse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA