VUČIĆ ZA TELEGRAF: Otkrićemo ko je pokrao izbore 6. maja!

"Država ozbiljno radi na rešavanju pitanja ko je odgovoran za krađu glasova i budite sigurni da ćemo rešiti to pitanje", kaže prvi potpredsednik Vlade

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže za Telegraf da država ozbiljno radi na utvrđivanju ko je odgovoran za krađu glasova na izborima održanih 6. maja u Srbiji i dodao da je za to jedan od primera hapšenje bivšeg predsednika Opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

Vučić tvrdi da su već povučeni prvi koraci i podnete prijave protiv N. N. lica.

- Hapšenje Nebojše Nenadovića, bivšeg predsednika Opštine Bojnik, samo je jedan u nizu poteza kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za izbornu krađu na izborima održanim 6. maja. Država ozbiljno radi na rešavanju pitanja ko je odgovoran za krađu glasova i budite sigurni da ćemo rešiti to pitanje - kaže Vučić.

On dodaje da je Nenadović uhapšen zbog sumnje da je novcem iz opštinskog budžeta podmićivao glasače na prošlim izborima kako bi glasali za Demokratsku stranku.

- Sve je tu jasno! Nenadović je očito, da li svojim ili stranačkim novcem, plaćao glasače da glasaju za demokrate. Očekujem uskoro i nove rezultate koji će nam dati odgovor na pitanje ko je pokrao izbore - kaže on.

Estradni menadžer Saša Mirković, koji je kamerom snimio izbornu krađu u Zaječaru, tvrdi za Telegraf da su krivične prijave podnete i da je čitava stvar u rukama policije i Tužilaštva.

- Sada je sve na njima, a dokle je istraga došla, još nisam obavešten - kaže Mirković. On se nada da će Srbija uskoro imati prilike da sazna imena ljudi koji su se "drznuli da prekrajaju volju naroda".

Podsetimo, Srpska napredna stranka je podnela krivične prijave protiv N. N. lica zbog izborne krađe, a predsednik Srbije, tada lider SNS-a Tomislav Nikolić, istakao je da je uveren da su izbori pokradeni. Nikolić smatra da je softver za izborne rezultate bio unapred pripremljen.

- Ovo ne sme da se oprosti i dozvoli. Krađa izbora je kao ratni zločin. Mora se omogućiti da večito bude preispitivana - poručuje Nikolić.

Tadašnji lider SNS-a i njegov zamenik Aleksandar Vučić su na platou ispred Skupštine Srbije pokazali oko 3.000 originalnih glasačkih listića koji su, kako tvrde, bačeni u kontejner posle izbora i zamenjeni novim listićima na kojima su zaokruženi predstavnici aktuelnih vlasti.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    17. oktobar 2012 | 07:00

    Da to je lice je "NEBOSA", prvi nauci da pises pa onda komentari nesto. hahaha

  • Ja

    17. oktobar 2012 | 02:46

    Znaci NN lice je Nebosa Nenadovic? Bravo naprednjaci vasa inteligencija ne poznaje granice :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA