DS: Akcija "Očistimo Srbiju" nije oštetila Srbiju, SNS da prikaže dokaze!

 
  • 1

Potpuno su neistiniti navodi izneti u saopštenju a koji govore da je dokaz pljačkanja građana Srbije od strane predstavnika Demokratske stranke akcija "Očistimo Srbiju" - navodi se u saopštenju DS-a

Demokratska stranka saopštila je da osuđuje navode Srpske napredne stranke o tome da su prethodna vlada i bivši ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, kroz akciju "Očistimo Srbiju" oštetili budžet države za više od 600.000 evra.

Potpuno su neistiniti navodi izneti u saopštenju a koji govore da je dokaz pljačkanja građana Srbije od strane predstavnika Demokratske stranke akcija 'Očistimo Srbiju' - ističe se u saopštenju DS-a.

Kako se dalje navodi, ova akcija pokrenuta je 2009. godine i za cilj je imala poboljšanje stanja životne sredine, smanjenje zagađenja uklanjanjem divljih deponija, unapređenje sistema upravljanja otpadom i podizanje svesti o značaju potrebe očuvanja prirode.

Građani Srbije imaju apsolutno pravo da znaju sve podatke i činjenice vezane za sprovođenje i efekte akcije čija je osnovna ideja bila da postane kontinuirana aktivnost, a koju je nova vlast bez valjanih argumenata prekinula - navodi se u dokumentu.

Iz Demokratske stranke tvrde da je tokom trajanja ove akcije očišćeno 63% divljih deponija, započeta izgradnja 26 reciklažnih centara i prikupljeno ukupno 378.000 metara kubnih otpada, čime je "učinjena ušteda u budžetu Srbije od 4 miliona evra". U saopštenju se podseća da je u različitim akcijama čišćenja učestvovalo oko 800.000 građana Srbije.

Akcija "Očistimo Srbiju" je dobila pozitivan izveštaj Državne revizorske institucije bez ijedne primedbe na zakonitost. Demokratska stranka poziva predstavnike Srpske napredne stranke da sve informacije o eventualnim zloupotrebama dostave nadležnim državnim organima - poručuju iz DS-a.

(E. T. / Foto: RTS)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    5. septembar 2012 | 18:18

    Pa, ovo je necuveno kako DS laze. Evo vam vesti o tome da ce revizor podneti krivicnu prijavu zbog nenemenskog trosenja novca za tu akciju. Vest je iz januara ove godine, proguglajte: Državna revizorska institucija podneće krivične prijave zbog nenamenskog trošenja para iz budžeta protiv odgovornih u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Agencije i Fonda za zaštitu životne sredine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA