I posle Slobe Sloba: Evo šta novi Slobodan Milošević (SPS) kaže o svom pokojnom imenjaku (FOTO)

 
  • 10

U vrhu SPS se ponovo našao Slobodan Milošević. U ekskluzivnom intevjuu za Telegraf.rs Milošević kaže da je njegov imenjak bio državnik svetskih razmera i da će istorija pokazati da je vodio ispravnu politiku

Na jučerašnjoj svečanoj sednici Glavnog odbora SPS u vrh stranke je izabran ponovo jedan Slobodan Milošević. Odlukom članova ovog tela na mesto potpredsednika Izvršnog odbora došao je imenjak osnivača partije iz Kosova Polja. U intervjuu za Telegraf.rs, Slobodan Milošević kaže da novu funkciju doživljava kao nagradu za dugogodišnji partijski rad. O svom poznatom imenjaku ima samo reči hvale.

KADROVSKE PROMENE U SPS: Izabrani novi potpredsednici i članovi Predsedništva

Za SPS nema odmora, na redu izbori u Beogradu: Dačić na obeležavanju 27 godina stranke (FOTO)

Ovaj Slobodan Milošević, manje poznat javnosti, rođen je 1976. godine na Kosovu Polju, gde je završio osnovnu školu, a ekonomski fakultet završio je u Prištini.

Zanimljivo je da je on jedan od retkih koji je prošao kompletnu stranačku infrastrukturu. Bio je predsednik omladine SPS Kosovo Polje, kao i potpredsednik mladih socijalista u Srbiji, predsednik Opštinskog odbora u Kosovo Polju, a biran je i za člana Glavnog i Izvršnog odbora.

Foto: Telegraf

- Izbor za potpredsenika Izvršnog odbora predstavlja nagradu za dugogodišnji partijski rad - kaže Milošević za Telegraf.rs

Bio je i jedan od najbližih saradnika Mirka Marijanovića u firmi "Progres". Čovek je koji radi u privredi, a nije klasičan političar.

- Deo mog zaduženja će zasigurno biti Kosovo i Metohija, a za ostala zaduženja ću videti sa predsednikom Kadrovske komisije SPS-a Vladanom Zagrađaninom i predsednikom partije Ivicom Dačićem posle mog povratka sa godišnjeg odmora - rekao je Slobodan, koji nije ni u kakvim rođačkim vezama sa osnivačem partije i nekadašnjim predsednikom Srbije i SRJ.

Foto: Telegraf

Za nekadašnjeg neprikosnovenog lidera treće Jugoslavije ima samo reči hvale.

- Izuzetno cenim mog imenjaka i prezimenjaka velikog Slobodana Miloševića. Mogu da kažem da je voleo svoju zemlju, da ju je branio do poslednjeg dana svog života, da je bio državnik svetskih razmera i da će istorija pokazati da je vodio ispravnu politiku u vrlo teškim vremenima za državu i narod - ističe Milošević.

Foto: Telegraf

Rekao nam je i da se politika SPS-a menjala u prethodnih 27 godina i da će se menjati u pozitivnom smislu, shodno situaciji i prilikama u kojima živimo.

- Bože moj, živi smo ljudi svi se menjamo, pa i politika. Sve iz prošlosti što je bilo dobro zadržavamo i baštinimo. Što nije bilo dobro menjamo i korigujemo sve u interesu građanki i građana Srbije - zaključio je razgovor za naš portal novi Slobodan Milošević iz vrha SPS.

(

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA