ĐILAS POTVRDIO: SPS napravio vladu sa SNS!

- Pošteno je i stvar pristojnosti da SPS kaže šta je problem. Podsećam da je SNS u kampanji direktno optuživao Dačića za afere, a da je Dinkića nazivao najvećom štetočinom i grobarom srpske ekonomije i govorio da će ga uhapsiti - kaže gradonačelnik Beograda

  • 27

Zamenik predsednika DS-a Dragan Ðilas izjavio je danas da je ta stranka "potrošila" 50 dana na formiranje vlasti sa SPS-om i da je pošteno i da je stvar pristojnosti da socijalisti kažu šta je problem.

- Pošteno je nakon četiri godine saradnje da SPS izađe pred javnost i pred DS sa zahtevom da Ivica Dačić bude premijer. Pošteno je i da zahteva da se svi ekonomski resori prepuste na upravljanje Mlađanu Dinkiću, pa da onda svi zajedno znamo na čemu smo - poručio je Ðilas.

On je istakao da SPS ima pravo da raskine koalicioni dogovor, ali da nema pravo da optuži DS da je kriva za raskid tog sporazuma.

- Kako god da se ovi pregovori završe, važno je za buduće procese u ovoj zemlji da se bude iskren, da se i biračima i koalicionim partnerima, budućim i prošlim jasno i glasno kaže istina - naglasio je Ðilas.

Podsećajući da su DS i SPS još 8. maja postigle dogovor i precizirale principe i program buduće vlade, Ðilas je rekao da dogovora nema iako DS nije imala nijedan uslov osim odgovorne finansijske politike i odlučnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je podsetio da je DS četiri godine bila pouzdan partner SPS-u u vlasti i da nijednog momenta nije, prilikom formiranja nove vlasti, insistirala na kadrovskim rešenjima, ali da uprkos tome dogovora nema.

- Umesto dogovora, u medijima se sve više spekuliše o vladi Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Mlađana Dinkića, Bogoljuba Karića i Velje Ilića i o funkcijama i podelama resora unutar te nove većine - konstatovao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da niko ne pominje principe, program buduće vlade, niti se iko trudi da objasni kako se desilo da SPS i URS "prave tako oštar zaokret i formiraju vladu sa SNS".

Ðilas podseća i da su naprednjaci u kampanji pominjali afere za koje su optuživali direktno Dačića. On takođe navodi da je SNS od osnivanja stranke nazivala Dinkića "najvećom štetočinom i grobarom srpske ekonomije" i tvrdila da će ga po dolasku na vlast uhapsiti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • perun_u

    27. jun 2012 | 13:51

    Šta je bre pošteno? Tako je bilo i pre četiri godine. Sa vama su tajno pregovarali i napravili vladu. I sada isto tako, samo što nisu napravili vladu sa vama. Doviđenja.

  • vujadinn

    27. jun 2012 | 13:52

    Joj što to boli. Razumem te Dragane.

  • Anjax

    27. jun 2012 | 13:52

    Ma nije smak sveta Dragane što DS neće u vladu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA