Dačić: A što ja ne bih vodio vladu?

- Mi se ne izjašnjavamo između Nikolića i Tadića, već biramo između njih i nas. Nijedan političar se ne bi ovoliko premišljao, ali hoću da budem korektan prema Tadiću. Ovo je istorijska prilika za SPS da okonča period dvostranačja u Srbiji - kaže lider socijalista

  • 5

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je danas da još nije doneo konačnu odluku o tome s kim će praviti vladu i da koalicija SPS-PUPS-JS sada ima priliku da, ukoliko bude vodila vladu, okonča period dvostranačja u Srbiji.

- Mi se ne izjašnjavamo između SNS i DS i ne biramo između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića, već biramo između njih i nas - rekao je Dačić.

On je istakao da još nije prihvatio nikakvu ponudu ili predlog od potencijalnih koalicionih partnera, već da ih je primio k znanju i da će o tome uskoro odlučivati stranački organi.

Zašto bismo bili u nečijoj vladi ako možemo da vodimo vladu? - upitao je Dačić i nastavio:

- Zatražio sam da se rukovodstvo SPS-a i druge dve stranke iz koalicije (PUPS i JS) izjasne o vladi bez mog učešća u odlučivanju - rekao je Dačić i dodao da za njega nije najvažnije da li će biti premijer.

Dačić je rekao da je tek pre dva dana dobio zvaničnu ponudu iz SNS-a da bude premijer u budućoj vladi i dodao da će odluka biti doneta veoma brzo i ne u tajnosti.

Lider SPS-a je primetio da se nijedan političar na njegovom mestu ne bi toliko premišljao, ali da on nastoji da bude korektan i prema dosadašnjim koalicionim partnerima - DS-u i Borisu Tadiću.

Upitan da li je od Borisa Tadića tražio da vodi vladu, Dačić je rekao da to ne bi bilo korektno prema Tadiću. On je, međutim, dodao da se politički profil Srbije posle drugog kruga predsedničkih izbora izmenio i da su se desile velike tektonske promene na političkoj sceni i da je jasno da ne postoji dvopartijska Srbija.

- Bilo kakve odluke neće biti donete bez znanja naših koalicionih partnera. Ovo je istorijska prilika za našu koaliciju da svoj politički profil definiše tako da bude jedan od tri najznačajnija faktora u Srbiji. Sve ostalo će biti nastavak dvopartijske Srbije - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA