DS: Dačiću, zašto rušiš sporazum od 8. maja?

 
  • 1

Predsedništvo Demokratske stranke traži od SPS da javnosti saopšti u čemu je problem oko formiranja Vlade i poručilo da su oni učinili sve da Srbija dobije efikasnu izvršnu vlast

Rukovodstvo Demokratske stranke zatražilo je od Socijalističke partije Srbije da saopšti šta je problem oko formiranja nove Vlade, i poručilo da su oni učinili sve da se brzo formira parlamentarna većina i da građani Srbije dobiju efikasnu Vladu.

Demokratska stranka zatražila je od Socijalističke partije Srbije da saopšti šta je problem oko formiranja Vlade, a rukovodstvo DS je to zatražilo nakon sednice Predsedništva stranke.

- Sa koalicijom oko SPS smo odmah nakon izbora napravili dogovor oko programa i obezbedili potrebnu većinu bez postavljanja ikakvih kadrovskih uslova i zahteva - navodi DS.

- Demokratska stranka je insistirala na odgovornoj finansijskoj politici i odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Zato SPS treba da, posle toliko vremena, pruži odgovor javnosti šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije, koja je principijelno dogovorena još 8. maja - navodi u saopštenju Demokratska stranka.

Demokrate dodaju da je SPS dao podršku zajedničkoj Vladi, predvođenoj Borisom Tadićem, i ističu da javnost mora da bude upoznata s tim da li je taj dogovor na snazi.

(D. Z.)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жендра

    27. jun 2012 | 00:35

    Да би Борхан и свита дворјана. Та накупина најгорих Квислинга, кмечала над изгубљеним, већ подељеним пленом сребрњака.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA