Dačić traži premijersko mesto od DS-a!

Ukoliko demokrate žele da naprave Vladu sa socijalistima, morali bi da se odreknu premijerske pozicije u korist lidera SPS-a. Konačna odluka tokom vikenda, Dačić tvrdi da nema ucena

  • 0

Rukovodstvo SPS-a odlučilo je da od DS-a zahteva premijersko mesto za Ivicu Dačića, ukoliko ta stranka želi u Vladu sa socijalistima, saznaje "B92".

Odluka o novoj vladi biće tako doneta tokom vikenda, kada će biti poznato i da li će se SPS okrenuti pregovorima sa SNS-om.

S obzirom na to da su naprednjaci socijalistima ponudili gotovo sve što su tražili, uključujući i premijersko mesto, takav preokret nije iznenađujuć.

Tokom dana, kao i tokom vikenda, očekuju se ključni razgovori predsednika demokrata, socijalista i URS-a, nakon kojih će biti jasno da li će ove stranke formirati vladu ili će se SPS okrenuti pravljenju nove većine sa SNS-om i URS-om sa kojim socijalisti imaju sporazum o saradnji.

Dačić se u međuvremenu oglasio demantujući da socijalisti postavljaju bilo kakav ultimatum.

- Ne postavljamo bilo kakav ultimatum bilo kome, pa ni Demokratskoj stranci - rekao je Dačić i ocenio da su takvi navodi u funkciji daljeg pritiska na koaliciju SPS-PUPS-JS.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA