Završen sastanak SPS i URS: Tadić na korak do premijera!

- Principijelan stav koalicije oko SPS je da nastavi razgovore sa DS. Ako ne dođe do pozitivnog rezultata pregovora, nikome ne bi bilo u interesu da dođe do novih izbora, razgovaraćemo sa drugim političkim faktorima - rekao je Dačić odmah nakon sastanka

  • 3

Sastanak čelnika koalicije SPS-PUPS-JS i Ujedinjenih regiona Srbije završen je nešto posle 14 časova u sedištu Socijalističke partije Srbije u Beogradu.

- Principijelan stav koalicije oko SPS je da nastavi razgovore sa DS. Ako ne dođe do pozitivnog rezultata pregovora, nikome ne bi bilo u interesu da dođe do novih izbora, razgovaraćemo sa drugim političkim faktorima - rekao je Dačić odmah nakon sastanka.

- Razgovaramo sa DS, radimo na iznalaženju parlamentarne većine, ali ukoliko ne dođe do pozitivnih rezultata, novi izbori ne bi bili u interesu Srbije i onda ćemo razgovarati i sa drugima. To nećemo učiniti sve dok razgvoramo sa demokratama, jer imamo želju da Vladu formiramo sa njima - dodao je Dačić.

Dačić nije mogao da precizira kada će biti fomirana vlada, istakavši da je iskorak ka tome učinjen pošto je DS, kako je naveo, saglasna da se napravi što šira kolalicija, ali da dogovora i dalje nema.

- Bliži smo dogovoru u toliko što postoji i saglasnost DS za široku kolaiciju, ali dogovora još nema. Nisam ja posrednik između DS i drugih stranaka, samo želim da pomognem da se vlada formira - rekao je Dačić.

Na pitanje da li mu je draži Dinkić od lidera DS Borisa Tadića, Dačić je odgovorio: "Nije, ali sigurno jeste od Čede".

Lider URS Mlađan Dinkić rekao je da postoji visok stepen saglasnosti o važnim ciljevima - po pitanju Kosova i evrointegracija, i dodao da će nastaviti razgovore o mogućoj programskoj koaliciji za učešće u Vladi.

Kako RTS nezvanično saznaje, očekuje se potpisivanje koalicionog sporazuma između SPS i URS.

Iz URS su na sastanak došli lider te stranke Mlađan Dinkić i funkcionerke Verica Kalanović i Suzana Grubješić. Sastanku prisustvuju i lideri SPS, JS i PUPS Ivica Dačić, Dragan Marković i Jovan Krkobabić.

(M. S. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrsi Mudoje

    17. jun 2012 | 19:37

    Izbori su u stvari Test Inteligencije jednog naroda ! Pa eto !

  • hercegov

    17. jun 2012 | 15:09

    ako vam je ovo sistem da i Ceda krimos udje u vladu,na taj nacin sto ce sa njim DS potpisati sporazum,kao SPS sa Dinkicem onda je to prevara naroda.Najbilja vlada bi bila SNS,DS i SPS bez autonomasa Canka.To bi bio izbor naroda.I jedino ispravno ako zelite dobro ovom narodu.

  • M

    17. jun 2012 | 15:35

    Ajde više formirajte vladu, mora se raditi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA