DAČIĆ KOD TOME: Vreme je da se prelomi

 
  • 0

Lider SPS-a i dalje poručuje da ne želi u vladu sa LDP-om "samo zbog političke i matematičke računice". Dačić tvrdi da će još jednom probati sa DS-om, a ako ti razgovori propadnu, sešće za sto sa SNS-om

U zgradi Predsedništva danas oko 10 sati počele su konsultacije o formiranju nove vlade predsednika Srbije Tomislava Nikolića s čelnicima koalicije SPS-PUPS-JS. Na sastanku učestvuju predsednik SPS-a Ivica Dačić, lider PUPS-a Jovan Krkobabić i predsednik JS-a Dragan Marković.

Dačić je posle sastanka izjavio da parlamentarne većine još nema, da će nastaviti razgovore sa DS-om i još jednom naglasio da ne želi u vladu u kojoj će biti LDP samo zbog "političke i matematičke računice." On je rekao da su se na sastanku saglasili da je u interesu svih da se vlada formira što pre, ali da ona ne sme biti formirana po svaku cenu, odnosno sa bilo kim.

- Nije jednostavno napraviti parlamentarnu većinu - nisu samo brojke u pitanju već i politički programi i za nas bi bila prihvatljiva vlada u kojoj bi bili i URS i LDP - naveo je Dačić.

Precizirajući zbog čega ne bi u vladu u kojoj bi bio LDP, Dačić je naglasio da je to zbog njihovog političkog stava prema RS i dodao da bi teško bilo napraviti i dogovor sa naprednjacima, jer bi to podrazumevala podršku DSS koja ima negativan stav o ulasku Srbije u EU.

- Ukoliko ne uspeju razgovori sa DS, koje nastavljamo možda već sutra, tek onda ćemo razgovarati s drugim velikim faktorima, pre svega sa SNS -naglasio je Dačić i dodao "Vreme je da se prelomi".

Nikolić je konsultacije o formiranju vlade počeo u ponedeljak, 4. juna, razgovorom sa predstavnicima koalicije "Pokrenimo Srbiju" koju predvodi SNS, a koja je osvojila najviše mandata u parlamentu.

S predstavnicima liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić", Nikolić je razgovarao u sredu, 6.juna. Na tom sastanku, Tomislav Nikolić je rekao da je neophodno da se nova vlada formira što pre zbog velikih ekonomskih problema koji Srbiju očekuju do kraja godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Ostavite komentar

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA