Nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

 
  • 99

Delegacije Beograda i Prištine razgovaraju o imovini Telekoma Srbije na Kosovu, osnivanju ćerke-kompanije Telekoma na KiM, obezbeđivanju licenci za fiksnu i mobilnu telefoniju, dodeljivanju pozivnog broja + 383 za Kosovo, kao i o bezbednosti građanja zbog eventualnog presretanja poziva

U Briselu će danas biti nastavljena ovonedeljna runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, a u Kancelariji za KiM za Tanjug su potvrdili da se prvog dana razgovaralo o imovini Telekoma u pokrajini i najavili da se razgovori na istu temu nastavljaju.

KOSOVO DOBIJA POZIVNI BROJ? EU uslovljava Srbiju da ne ometa +383

Predviđeno je da ova runda tehničkog dijaloga traje do četvrtaka, a da tema razgovora bude primena sporazuma o telekomunikacijima.

Portparolka Evropske komsije Maja Kocijančić izjavila je Tanjugu da EU želi dogovor u oblasti telekomunikacija, ali da se na tome još radi.

- Mi želimo da se dogovor postigne ove nedelje, ali rad se nastavlja - poručila je Kocijančić u izjavi Tanjugu u Briselu.

TAHIRI TVRDI: Postignut dogovor o priznanju tablica

U okviru sporazuma o telekomunikacijama delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje EU razgovaraju o imovini Telekoma Srbije na Kosovu, osnivanju ćerke-kompanije Telekoma na KiM, obezbeđivanju licenci za fiksnu i mobilnu telefoniju, dodeljivanju pozivnog broja + 383 za Kosovo, kao i o bezbednosti građanja zbog eventualnog presretanja poziva.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, a Prištine ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri.

TAHIRI POSTAVLJA USLOVE: Ništa se neće preduzimati po pitanju ZSO dok se ne postignu drugi dogovori

U delegaciji Beograda, osim predstavnika Kancelarije za KiM i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, su i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije "Telekom" i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    27. septembar 2016 | 13:36

    Mnogo je spornih pitanja između Beograda i Prištine. Njih možemo razrešiti jedino razgovorima, pa i kompromisom. Ne može samo jedna strana da bude zadovoljna a druga da ne dobije ništa. To onda nisu pregovori. Valjda to shvata i Priština.

  • Sara

    27. septembar 2016 | 12:08

    Ovo su teski pregovori ali je cinjenica da Srbi i Alabanci ne mogu ziveti jedni pored drugih vec jedni sa drugima!

  • kosovac

    27. septembar 2016 | 12:42

    Još jedna runda teških i napornih pregovora,samo da bude u interesu Srba,i ne dozvoliti manipulacije suprotne strane...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA